ŠTETA ĆE BITI DALEKO VEĆA OD KORISTI Jedno dugme u autu nikako ne treba pritiskati tokom jeseni
Printscreen

Iako su temperature tokom septembra iznad proseka za ovo doba godine, nesumnjivo je da nas polako očekuju sve hladniji i hladniji dani. Ujutru i uveče već se smrzavamo jer se organizam polako navikava na promene temperature. Isto se dešava i sa našim automobilima.

Vozači se tokom hladnijih dana susreću sa brojnim problemima na putevima, uključujući i smrznute ili zamagljene prozore. Šta raditi u tim trenucima?

Jedno pogrešno dugme moglo bi da napravi više štete nego koristi. Endrju Džervis, izvršni direktor ClickMechanica, rekao je da vozači treba da izbegavaju pritiskanje dugmeta za recirkulaciju vazduha u svojim vozilima kada su temperature niske.

U suprtonom, to može da stvori vlagu unutar auta i da zamagli šoferšajbnu što dalje dovodi do smanjene vidljivosti i nebezbedne vožnje. Džervis ističe da bi vozači umesto toga trebalo da koriste alternativne metode za rešavanje zamagljenih prozora. Pored toga, upozorava na opasnosti koje topla klima u zatvorenom prostoru može predstavljati za vozače.

Dugme za recirkulaciju vazduha se često koristi za brže zagrevanje unutrašnjosti vozila. Međutim, ovaj potez može da zadrži vlagu u unutrašnjosti vozila, stvarajući nepovoljne uslove za čišćenje prozora od rose i magle. Ovaj problem ne samo da smanjuje vidljivost na putu, već može da izazove i pospanost vozača zbog pregrejanog vazduha u vozilu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading