ZBOG OVOGA BI VOLELI DA STE SAMI U AUTOMOBILU Top 10 iritirajućih stvari koje radi suvozač, a vama kidaju živce
Foto: Shutterstock


1. Kritikovanje vožnje

Ako postoji jedna stvar koja se može svrstati u sam vrh TOP 10 najiritantnijih stvari koje putnici rade, to je definitivno kritikovanje. Zamislite samo situaciju u kojoj vi lutate po nepoznatom gradu automobilom tražeći zgradu, parking ili nešto drugo, a putnik stalno komentariše vaš stil vožnje ili, još gore, preuzima ulogu navigacije. Od ovih situacija jedina gora je ona u kojoj osoba pored vas preuzima ulogu instruktora vožnje i upozorava vas na brzinu, parkiranje, preticanje itd. Ima li gore od toga? Naravno da ima, lisnato testo!


2. Jedenje hrane

U redu, ova situacija nije toliko problematična ako je u pitanju čokoladica ili nešto slično. Ali zamislite situaciju u kojoj putnik jede, na primer, pecivo od lisnatog testa koje se mrvi po celom sveže očišćenom automobilu? Šta je sa sladoledom? Pre ili kasnije, svima se desi da neko nespretan na ovaj ili onaj način zaprlja presvlake sedišta zbog, eto, slučajno, kapanja sladoleda ili prosipanja soka.

3. Noge ispod vetrobranskog stakla

Iako se većina ljudi oseća kao kod kuće u svom automobilu, u nekim slučajevima to može da izmakne kontroli. To se pre svega tiče situacija u kojima vaš suvozač, što je čest slučaj tokom dugih vožnji, bose noge stavlja pod šoferšajbnu pod plaštom bolje cirkulacije krvi. Pored prizora od kojeg će mu se dizati kosa na glavi, velika je verovatnoća da će mu njuh biti posebno iritiran, posebno ako je putnik sve vreme bio u patikama.

4. Menjanje radio stanica

Sa napretkom tehnologije napreduje i infotainment sistem svakog automobila koji često ima veliki ekran osetljiv na dodir, što je idealna ulov za svakog putnika koji pokušava da ubije dosadu. Osim što neko vreme provede u ispitivanju mogućnosti ovakvog sistema, odnosno koje pesme vozač ima na CD-u, postoji mogućnost da svojim nezgrapnim prstima promeni moguću rutu unetu u navigaciju. Naravno, ne treba isticati da će postati pravi di-džej zbog stalnog menjanja pesama i mogućeg zavijanja, pardon pevanja.

5. Otvaranje prozora i igranje sa klima uređajem

U trenucima kada napadne dosada, jedan od načina da se pobedi je igranje prozorima i eventualno provlačenje ruke kroz otvoren prozor. Iako je ovo idealan način da se rashladite, posebno tokom letnjih meseci, u nekim situacijama ovakav potez putnika zaista može da vam ide na živce. Jedna takva situacija je, na primer, treptanje drugih automobila jer je ruka često postavljena kao da pozdravlja. Naravno, tu je nezaobilazna igra sa ventilacijom ili klimatizacijom.

6. Korišćenje pametnog telefona

Jedna od veoma iritantnih i opasnih situacija je prikazivanje raznih vesti sa interneta, slika, video snimaka na pametnom telefonu, dok se vozite  i „gurate” ga direktno ispred lica vozača. Osim što je ovakvo ponašanje opasno, često se radi o vestima i stvarima koje su potpuno nevažne i jednostavno vam idu na živce.


7. Upadanje u reč

Pre ili kasnije, svima se desi da u vožnji putnik stalno prelama reči. Jedno vreme se ovakav upad toleriše, ali ako se kombinuje sa gužvom, nervozom i drugim stvarima koje se sreću u saobraćaju, pre ili kasnije će doći do „pucanja filma” i svađe. Naravno, treba pomenuti i stalnu priču (čitaj monolog putnika) o svemu i svačemu, što je često slučaj.

8. Komentarisanje automobila

Prvu tačku sa ove liste možete bez problema dopuniti ovom stavkom, posebno ako pored vas sedi muški kolega koji treba da pokaže svoj status i uporedi vaš automobil sa njegovim. Naravno, njegov auto je uvek bolji, lepši, brži i mnogo više.

9. Lupanje vratima

Deveto mesto na našoj listi pripada zalupanju vrata pri zatvaranju. Ovo može biti veoma iritantno ako se radi o novom automobilu, ali i za sve one vozače koji svoj automobil vide kao neodvojivi deo sebe.

10. Ostavljanje smeća iza sebe

Poslednja stavka na listi odnosi se na sve one situacije u kojima suvozač na cipelama unese znatnu količinu blata u automobil, odnosno ostavi za sobom pravu deponiju nakon što popije i pojede sve što mu dođe pod ruku.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading