OVO JE DESET NAJBOLJIH TRIKOVA Za pranje automobila koji će vam uštedeti novac
Shuterstoock

Vreme je da zasučete rukave i uradite to sami, ali pre nego što počnete, uzmite u obzir ove korisne savete. 

1. Koristite pastu za zube da očistite farove

Pasta za zube je odlična za čišćenje zuba i farova, ko bi rekao? Korisnici TikTok-a preporučuju korišćenje stare četkice za zube ili krpe da nežno utrljate pastu za zube pre nego što je obrišete da biste otkrili jasne, sjajne farove.

2. Uklonite mrlje penom za brijanje 

Korisnici TikTok-a koriste penu na svojim presvlakama da uklone mrlje, jednostavno poprskaju malo po sedištima, utrljaju je rukama ili četkom, a zatim koriste vlažnu krpu da je operu.

3. Očistite kontrolnu tablu maslinovim uljem

Ako vaša kontrolna tabla izgleda malo dotrajalo, korisnici TikTok-a predlažu da u nju utrljate nekoliko kapi maslinovog ulja mekom krpom kako biste joj dali novi život. 

4. Sirće sprečava mrljanje prozora

Korišćenje sirćeta na vetrobranskom staklu i prozorima na vratima pomoći će vam da izbegnete bilo kakve mrlje nakon što ih operete. Jednostavno ih obrišite sirćetom pre nego što isperete čistom vodom. 

5. Koristite četkicu da uđete u male pukotine

Korisnici TikTok-a su otkrili da je upotreba četkice za dekoraciju savršena za ulazak na mesta koja normalna krpa ne može. Poprskajte sredstvo za čišćenje po unutrašnjosti vašeg automobila i koristite četku da obrišete prljavštinu. Ovo je savršena alatka za uklanjanje prljavštine iz uglova i rupa oko ručice menjača i centralne konzole. 

6. Upotrijebite brisač stakla da pokupite dlake kućnih ljubimaca

Gumena traka je odlična u sakupljanju dlaka kućnih ljubimaca. Koristite ovaj trik na svojim presvlakama i tepisima i podignite rezultate na viši nivo.

7. Koristite silikonski kalup za prikupljanje prolivenog pića

Silikonski kalupi su savršeni za prikupljanje prolivenog pića i mrvica. Kada se zaprljaju, izvadite ih da biste očistili, a zatim ih vratite unutra. 

8. Očistite kožu sapunima

Pomešajte šolju blagog sapuna za suđe ili deterdženta za pranje veša sa nekoliko šoljica vode i koristite meku krpu da je nabrišite na kožna sedišta i naslone za ruke kako biste se oslobodili prljavštine koja se nakupila.  

9. Otkrijte skrivenu prašinu pištoljem za masažu

Korišćenje pištolja za masažu na prostirkama i sedištima pomaže da se otpusti prljavština i prašina kako biste mogli da je uklonite. 

10. Koristite pamučne štapiće za čišćenje ventilacionih otvora

TikTik čistači automobila su veliki ljubitelji upotrebe štapića za uklanjanje prašine sa teško dostupnih mesta kao što su vaši otvori za vazduh. Poprskajte područje sa sredstvom za čišćenje po izboru i koristite čisti vrh pamučnog štapića da biste podigli prašinu. Ovo je takođe odličan način čišćenja oko značke u sredini vašeg volana. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading