OVO SIGURNO NISTE ZNALI Evo zbog čega policajac uvek dodirne auto koje zaustavi
Alo!/M. Š.

Možda niste obratili pažnjuali činjenica je da policajci često dodirnu auto koji su zaustavili, znajte da oni to ne rade slučajno, razlog je jednostavan, ali i genijalan u isto vreme.

Ako vozač napravi neko krivično delo, u toku samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je policajac ostavio, to će biti značajan dokaz.

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i imao susret s određenim vozačem. 

U slučaju nužde, vozač koji je ostavio svoj automobil i pobegao se može locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

Još jedan razlog za dodirivanje konkretno gepeka jeste provera da li se neko nalazi u njemu, odnosno da li je kidnapovanje u pitanju.

Ova procedura prvobitno se razvila kako bi policajci malo "uplašili" vozača i ostale osobe u vozilu.

U slučaju da vozač ima neke nelegalne supstance ili oružje, odmah će krenuti da ih sakrije pre nego što policajac stigne do prozora, a iznenadno kuckanje može da ga zbuni i tako poveća šansu da hvatanje.

Ova praksa se polako napušta u SAD-u zbog velikog broja napada na policajce jer kuckanjem odaju svoju poziciju i tako olakšavaju kriminalcima da ih iznenade i napadnu.

Policajci ne dodiruju samo gepek, već i zadnji far automobila iz potpuno istog razloga, a u nekim situacijama to im daje dovoljno vremena da procene situaciju i ima li opasnosti.

Komentari (0)

Loading