Svi pevamo pesmu "Đurđevdan" na veseljima i proslavama... Kada saznate kako je nastala, ćutaćete i roniti suze dok je budete slušali (VIDEO)

Alo.rs/M.Ž. | Razbibriga 2019-05-06 18:06:49 2019-05-06 18:06:49

Pesma "Đurđevdan" nastala je u "vozu smrti

Printscreen: Youtube

Na putu prema kazamatu, zatočenici u vagonima bez hrane i vode počeli su da padaju u krize zbog straha i neizvesnosti. Uopštem haosu jedan od njih je zapevao...

 

Čuvena pesma "Đurđevdan" nastala je u "vozu smrti", koji je putovao iz Sarajeva za Jasenovac, otkriva profesor Žarko Vidović, istoričar umetnosti iz Sarajeva, koji je bio u zloglasnom koncentracionom logoru 1942. godine.

NOVI SNIMAK DIVLJANJA PIJANOG KOMENTATORA Evo šta se tačno desilo pre nego što je Milojko Pantić (72) udario u vozilo interventne!

Prema njegovim rečima, na putu prema kazamatu, zatočenici u vagonima bez hrane i vode počeli su da padaju u krize zbog straha i neizvesnosti.

VOJNIK SAŠKO JE PAO MRTAV, A RULJA JE JURNULA Sećanje na krvavi Đurđevdan 1991 u Splitu, dan kad je konačno umrla Titova država

U opštem haosu, jedan od njih, za koga se tvrdi da je bio član sarajevske "Sloge", u sopstvenom grču i nemoći, iz ponosa i prkosa, prvi put je zapevao "Proljeće na moje rame slijeće, đurđevak zeleni, svima osim meni - Đurđevdan je!".

 

Expand player
Pogledajte više