EVROPSKA UNIJA GORI ZBOG KOSOVA! Federika Mogerini rekla oštro NE Merkelovoj i Makronu, lome se koplja, udarila sila na silu!

Mogerinijeva je zaratila sa Merkelovom i Makronom, opšta frka u Briselu!

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Christos DOGAS

Kako je izjavila portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič, Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.

PRIŠTINA SPREMILA PAKLENI PLAN "B"! Kreću u napad SVOM SNAGOM, optužiće nas pred celim svetom, a njihovi novi zahtevi su GORI OD TAKSI!

Kocijančičeva je to rekla za "Novosti", povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka (Angela Merkel) i posebno Francuska (Emanuel Makron).

 

Ona kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron
Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron, Foto: Tanjug


ONI SU SE OVAJDILI ZBOG PRIŠTINSKE ODLUKE Otkriveno čije firme profitiraju zbog taksi, Slovenija na prvom mestu, jedna zemlja pravo IZNENAĐENJE!

"Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga", kazala je Kocijančičeva.

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena.

"Sastanak je takođe dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugima, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog između Beograda i Prištine", navela je ona.

Povezane vesti

 • Korisnik: Viktor
  06/05/2019 - 17:57
  Ni sama EU nema ujednačen stav kada je u pitanju dijalog Beovrada i Prištine.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi