Crtež
Printscreen/ Youtube
Crtež

Printscreen/ Youtube

Crtež, Foto: Printscreen/ Youtube

Čovek je kroz istoriju mnogo toga stvorio, ali je još više uništio. Uglavnom groznim odnosom prema drugom čoveku, prirodi, istoriji. Neka od svetskih čuda, koja su krasila našu planetu, zbog nepažnje nepovratno su izgubljena.

Kamen iz Singapura

Stablo Senator

Arheloška nalazišta u Atakami

Kao najsuvlje mesto na zemlji, arheološka nalazišta mogla su se sjajno videti u Atakami, a neki su tragovi navodno bili stari i 18 hiljada godina. Tako je sve bilo do pre nekoliko godina, kad se reli Pariz – Dakar zbog terorističkih pretnji prvi put vozio u Južnoj Americi. Organizatori nisu dobro proverili rutu pa je šest nalazišta zauvek izgubljeno.

Atakama

Printscreen/ Youtube

Atakama, Foto: Printscreen/ Youtube

Grob proroka Jone

Mesto u Mosulu koje su rado posećivali i hršćani i muslimani bilo je jedno od najstarijih grobova uopšte, s obzirom na to da potiče iz 8. veka pre Hrista. Ipak, vođe ISIS-a su ga digle u vazduh, uništivši na taj način deo dragocene svetske istorije.

Pećina Merijers

Crteži u ovoj francuskoj pećini nastali su pre 15 hiljada godina i bili su živi sve do 1992. godine. Tada je grupa mladih odlučila napraviti dobro delo i očistiti grafite iz nekih lokalnih pećina. Naravno, dalje možete pretpostaviti, grafite su iščetkali i na njih navalili sredstvima za čišćenje, pa su umesto da učine dobro delo uništili deo istorije.

Pročitajte još: