EVO ŠTA SE DESILO ZA 50 GODINA! Otac i sin su pronašli bocu sa porukom iz 1969. godine i uspeli da nađu njenog autora!

Otac i sin iz Južne Australije pronašli su bocu sa porukom koju je 1969. bacio sa broda u okean tada 13-godišnji Pol Gilmor iz Velike Britanije. Autor poruke je nedavno pronađen, nakon više od pola veka, a trenutno je na moru.

Poruka u boci
Poruka u boci, Foto: screenshoot/Facebook

Pol Eliot i njegov sin Džaja otkrili su bocu na zapadnoj obali poluostrva Ajr dok su tamo pecali. Eliot je tragao za autorom poruke koji je sebe predstavio kao 13-godišnjeg dečaka iz Engleske koji putuje na brodu duž južne australijske obale, od Frimentla do Melburna. Poruka je ispisana na papiru sa logom kompanije “Sitmar lajn” a datirana je 17. novembra 1969.

Gilmor je putovao brodom “Ferstar”, koji je prevezao mnoge britanske imigrante u Australiju šezdesetih godina. On je zamolio osobu koja nađe poruku da mu odgovori i ostavio svoju adresu u Melburnu.

U četvrtak su mediji pronašli njegovu sestru Eni Krosland u Britaniji, koja je rekla da je njen brat na krstarenju u Baltičkom moru, ali da će biti oduševljen kad čuje vesti.

"NIJE BUDVA MONTE KARLO!" Kada vidite cenovnik iz lokala sa crnogorskog primorja, biće vam jasno zašto je izazvao LAVINU BESA (FOTO)

Gilmorova sestra je rekla da je njen brat napisao oko šest pisama, stavio ih u boce i bacio u okean. Gilmorova porodica je živela u Australiji do 1973, kad su se vratili u Britaniju.

“Gardijan” podseća da je u sličnom slučaju Tonja Ilman pronašla bocu džina staru 132 godine u peščanim dinama kod ostrva Vedž. Unutra je bio papir odštampan na nemačkom i datiran 12. juna 1886. Muzej Zapadne Australije je potvrdio njegovu autentičnost.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi