Poruka u boci
screenshoot/Facebook
Poruka u boci

screenshoot/Facebook

Poruka u boci, Foto: screenshoot/Facebook

Pol Eliot i njegov sin Džaja otkrili su bocu na zapadnoj obali poluostrva Ajr dok su tamo pecali. Eliot je tragao za autorom poruke koji je sebe predstavio kao 13-godišnjeg dečaka iz Engleske koji putuje na brodu duž južne australijske obale, od Frimentla do Melburna. Poruka je ispisana na papiru sa logom kompanije “Sitmar lajn” a datirana je 17. novembra 1969.

PROČITAJ JOŠ:

Gilmor je putovao brodom “Ferstar”, koji je prevezao mnoge britanske imigrante u Australiju šezdesetih godina. On je zamolio osobu koja nađe poruku da mu odgovori i ostavio svoju adresu u Melburnu.

U četvrtak su mediji pronašli njegovu sestru Eni Krosland u Britaniji, koja je rekla da je njen brat na krstarenju u Baltičkom moru, ali da će biti oduševljen kad čuje vesti.

Gilmorova sestra je rekla da je njen brat napisao oko šest pisama, stavio ih u boce i bacio u okean. Gilmorova porodica je živela u Australiji do 1973, kad su se vratili u Britaniju.

“Gardijan” podseća da je u sličnom slučaju Tonja Ilman pronašla bocu džina staru 132 godine u peščanim dinama kod ostrva Vedž. Unutra je bio papir odštampan na nemačkom i datiran 12. juna 1886. Muzej Zapadne Australije je potvrdio njegovu autentičnost.