Baba Vanga
Profimedia
Baba Vanga

Profimedia

Baba Vanga, Foto: Profimedia

Pročitajte još:

- Ona se rodila u Strumici 31. januara. To tvrdim sa velikom sigurnošću, jer mi je sama Vanga pričala o tome - rekao je Kiprov.

Sa druge strane, predsednik fonda „Vanga“ Ivan Dramov, apsolutno je uveren da se proročica rodila 3. oktobra. U pasošima koje je dobila 1953. i 1995. godine kao datum rođenja upravo piše 3. oktobar.

Gubitak vida i vidovitost Vangelija Pandeva Gušterova, u celom svetu poznata kao Baba Vanga, izgubila je vid kao dvanaestogodišnje dete, ali ga je, izgleda, nadoknadila „duhovnim“ vidom. Veruje se da joj je upravo to omogućilo da može da vidi budućnost. Konkretno, u njen proročki dar su imali prilike da se uvere i glumac Vjačeslav Tihonov, živopisac Svjatoslav Rerih, akademik Natalija Behtjoreva, pesnik Sergej Mihalkov i na desetine drugih ljudi koji su imali čast da je posete.

Komentari (2)

S2

05.11.2018 17:12

Ispade da ni autor ovog teksta ne zna celo ime baba Vange: Vangelia Pandeva Dimitrova, a udato prezime je Gušterova. Nasuprot tvrdnji u tekstu, 31. januar se upravo i pojavljuje kao datum rođenja u većini izvora i danas.

Jelena

06.11.2018 17:36

Slepa, a vidi :-)