Neretko se muzičarima traži da vrate deo bakšiša koji su na svadbi dobili - Ovo je prava istina!

Romske svadbe često znaju da traju po nekoliko dana i da gosti kao i domaćini svoju moć pokazuju bogatstvom koje poseduju i koje su spremni da potroše

Novac
Novac, Foto: Shutterstock

Romske svadbe važe za glamurozna slavlja na kojima se svi uvek dobro provedu, a oni koji nastupaju odlično zarade. Međutim, u javnosti je gotovo nepoznato da domaćini često od pevača traže da vrate ogroman bakšiš - na kraju svega.

Dajete li bakšiš muzici na slavljima?

Ukupan broj glasova: 82

  • Da, naravno. Takav je običaj: 56% (46)
  • Ne, nisam takva osoba: 44% (36)

Romske svadbe često znaju da traju po nekoliko dana i da gosti kao i domaćini svoju moć pokazuju bogatstvom koje poseduju. Zato imamo prilike da vidimo kako pevače kite novčanicama od 50 do 500 evra, te često izvođači za samo jednu noć mogu da uzmu po nekoliko hiljada evra. Međutim, istina može biti i malo drugačija.

novac pare evro euri euri euro
novac pare evro , Foto: Alo.rs/V.Đ.

Kako otkriva izvor koji je bio čest gost na brojnim romskim veseljima, bakšiš koji pevači dobiju, odmah posle nastupa moraju da vrate domaćinu.

- Svi smo gledali one snimke sa brojnih romskih svadbi kada pevačima lepe novčanice na čelo, obasipaju ih novcem, bacaju na sve strane, a potom sve to snimaju kako bi se hvalili na društvenim mrežama. Ali, postoje romske svadbe na kojima se sav taj novac nakon završenog slavlja vraća domaćinu ili onome ko je dao novac. Ljudi obično misle da pevači na tim svadbama zarade pravo bogatstvo, ali to uopšte nije tako. Domaćin ih angažuje za slavlje, potom plati dogovoreni honorar, a sav novac koji dobiju od toga što im daju za njihove muzičke želje moraju da vrate. Naravno, ovo nije slučaj na svim svadbama, već na pojedinim, a to je javna tajna - otkriva izvor koji je do detalja upućen u ove glasine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi