CEO ŽIVOT JE BEZ OSNOVNE POTREBE: Ne zbog siromaštva, ova devojka pati od retke bolesti i nikad nije okusila hranu! Tužno

Mandžu pati od retkog oboljenja koje se zove ahalazija

Žrtve napada kiselinom u indiji
Žrtve napada kiselinom u indiji, Foto: Profimedia

Mogli bi smo reći tako nekako. Devojčica iz Indije Mandžu Dara (25), iz mesta Sonipat koje se nalazi u blizini Nju Delhija, od kako zna za sebe živi isključivo na tečnosti, tako da prosto rečeno nikada nije pojela čvrstu hranu to jeste jela.

Mandžu pati od retkog oboljenja koje se zove ahalazija.

Ovo retko oboljenje, joj onemogućava da jede čvrstu hranu. Mandžu dnevno popije i do 5 litara mleka, čaja i vode. I tako punih 25 godina, jer su posledice ahalazije otežano gutanje, bol u prsima usled konzumiranje čvrstih namirnica, kao i povraćanje progutanog sadržaja.

Bagvati Dara, majka mlade Indijke, kaže da do devojčicine druge godine nije primećivala da dete ima poremećaj, sve dok u njenu ishranu nije uvela pirinač i hlep, zbog čega je ona stalno plakala i bila bolesna.

Njeni roditelji imaju sedmoro dece i usled siromaštva nisu u mogućnosti da priušte specijalistu.

Jer bi taj specijalista eventualno mogao hirurškim putem da pomogne devojci, ali su uspeli da prikupe novac za kravu kako bi joj barem obezbedini adekvatnu ishranu.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi