prsten
Printskrin
prsten, Foto: Printskrin

 

Skoro 50 godina nakon što je Debra izgubila prsten u robnoj kući u Americi, u, on je pronađen u finskoj šumi - zakopan 15-ak centimetara ispod zemlje.

Celo putovanje ovog prstena nije poznato, ali zna se da je počelo 1973. godine u Portlandu i završilo 2020. godine u Finskoj. Prsten je pripadao, tadašnjem Debrinom dečku. On joj ga je poklonio kada je završio srednju školu, a ubrzo nakon toga ga je izgubila. Prala je ruke u robnoj kući, nakratko ga skinula i to je bio zadnji put da ga je videla.

Iako se tada potresla, taj incident nije pokvario njihovu vezu. Par se 1977. godine venčao i bio zajedno sve dok muškarac nije preminuo 2017. godine.

Prsten je našao Marko Sarinen (38) koji je prvo mislio da je reč o igrački. Nakon što je malo bolje pogledao, shvatio je da je pronašao autentičan predmet. S obzirom na to da je to bio prsten koji je čovek dobio kada je završio srednju školu, na njemu je pisao naziv škole, godina i inicijali vlasnika.

Prema tome je Finac znao kome treba da pošalje fotografiju. Brzo nakon što ju je objavio na Fejsbuku, dobio je odgovor kome prsten pripada.

Odmah ga je poslao tamo gde pripada, a Debra je sretna što joj se prsten vratio i smatra kako je to znak da je njen suprug još uvek s njom.