KO JE NAPRAVIO FRANCUSKU PIRAMIDU Kretanja drevnih Slovena još uvek ostaju enigma

U francuskoj provinciji Landok-Rusijon, tokom izgradnje autoputa, navodno je otkrivena drevna piramida visine 80 metara, sa pravilnom kvadratnom osnovom.

Francuska piramida
Francuska piramida, Foto: Youtube /Print scren

Na ruskim sajtovima se napominje da se za piramidu znalo još 1976. godine, ali da su francuske vlasti krile informacije, da bi "sakrili istinu o prošlosti velike slovensko-arijevske civilizacije".

"Prema zvaničnoj verziji istorije, u Francuskoj ne bi trebalo da bude piramida, nikoga nije bilo da ih gradi, ali na satelitskim snimcima i na slikama sa puta koji prolazi pored ove piramide oblik je jasno vidljiv" - piše "Kramola".

Piramida se nalazi na planinskom prevoju Le Pertus. Na "Vikipediji piše": "Piramida je izgrađena između 1974. i 1976. na raskrsnici autoputa A9 i AP7. Ovo je delo arhitekte Rikarda Bofila. Posvećena je Kataloniji. Nalazi se na suprotnoj strani od Pompejevog trofeja".

Zvanična verzija kaže da je arhitekta sakupio ostatke građe i šuta posle izgradnje puta, prekrio sve slojem zemlje i zasadio travu i drveće.

Sa druge strane, građevina je pokrivena slojem zemlje, peska i gline sa jugoistočne strane, debljine najmanje 50 metara. "Ipak, francuske vlasti pokušale su da je predstave kao "novogradnju"- građevinara koji su izgradili autoput.

Rusi navode da je piramida na istočnoj strani ukopana ispod 50-metarskog sloja reliktnog tla, što govori o njenom drevnom dobu. Istina, starost zemljišta geolozi nisu utvrdili, a razlog je taj što je "već dugo zabranjeno govoriti o ruskoj baštini u Evropi".

Francuska piramida
Francuska piramida, Foto: Youtube /Print scren

Na fotografijama se jasno vidi rimejk od crvene cigle i kamena, prisutan samo na jednoj strani piramide. Očigledno, ovaj rimejk je delo arhitekte Rikarda Bofila, ali ne i sama piramida!

Navodi se da su oblik i proporcija piramide identične onima na severu Kine. "Ukupno je u Kini pronađeno oko stotinu piramida koje se nalaze severno od velikog Kineskog (ruskog) zida. Kinezi ćute o ovim piramidama već vekovima, a razlozi su isti - Kinezi nemaju nikakve veze sa izgradnjom ovih piramida".

Povezane vesti

 • Korisnik: Toma
  01/10/2020 - 13:42
  Sramota je skrivati istoriju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi