polja agave, hotel
Facebook printsc.
polja agave, hotel

Facebook printsc.

polja agave, hotel , Foto: Facebook printsc.

Jedan od hotela u meksičkom gradu Tekuila nudi nekonvencionalan, ali moderan smeštaj. Ovde možete iznajmiti bačvu za stanovanje, koja se nalazi usred polja agave. Zahvaljujući tome, imate i trenutni pristup beskrajnim litrima tekile

Hotel Matikes, Hotel de Baricas već svojim imenom sugeriše da je to smeštaj u buradima. Smešten u Meksiku, nedaleko od grada Tekile, bio bi greh ako ovde ne biste mogli da okusite tradicionalni meksički alkohol. I ne samo to, smeštaj se nalazi tačno usred polja agave, a u neposrednoj blizini se nalazi i destilerija u kojoj dnevno proizvode 15 hiljada litara tekile. Takođe možete da izvršite razne degustacije, ture sa vodičem i naučite sve o popularnom alkoholnom piću, piše portal Insider.

Matices nudi 30 soba u obliku velikog bureta. Ako ne volite da spavate u buretu, takođe možete da odsednete u jednoj od četiri standardne sobe Silver King, koje su prostranije i imaju normalan oblik. Iako okolina hotela izgleda kao pustinjski uslovi, sobe su nameštene da zadovolje standard uobičajenog hotela. Tu su naravno i TV, klima uređaj, mini bar, a u bačvi Ektra Aged čak imate i sopstveni djakuzi. Cena za standardne sobe je oko 180 USD po noćenju, a za Ektra Aged doplaćujete 200 USD više.

Hotel je smešten u zgradi koja se zove La Cofradia, koja takođe ima destileriju. Dnevno proizvedu 15.000 litara tekile . Zahvaljujući tome, možete naučiti sve što vas je ikada zanimalo o ovom alkoholu, a naravno i da ćete ga okusiti. Naravno, postoji i prodavnica u kojoj možete kupiti flašu tekile, ukrasiti je sami i poneti kući sa sobom kao suvenir. Uspomena koja će trajati do sledećeg vikenda.

Tu su i muzej tekile i restoran La Taberna del Cofrade , smešten 4 i po metra ispod nivoa zemlje. Ovde su masovno proizvodili i prodavali tekilu u vreme kada je španski zakon to zabranjivao. Trenutno, međutim, restoran sve prodaje legalno. Naći ćete uglavnom tradicionalnu meksičku hranu i mešana pića, čiji je glavni sastojak uglavnom tekila.

Dakle, ako vam se od čitanja tolikog broja „tekile“ ne zavrti u glavi , hotel Matices sa smeštajem u buradima možda je pravi za vas. Ali pazite, ako ste ikada probali ovo alkoholno piće, verovatno znate da je to najlakši način da pozovete policiju.

Naša preporuka