tinder
Shutterstock


U Pakistanu su vanbračne i homoseksualne veze ilegalne, a državno nadzorno telo za telekomunikacije izjavilo je da je blokiralo pristup aplikacijama za pronalaženje partnera jer se  nisu držale lokalnih zakona.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije je saopštila kako je obavestila ove kompanije da uklone usluge upoznavanja, ali da nisu reagovale na vreme zbog čega su i blokirane. Dodali su i to da se mogu odblokirati ukoliko se počnu pridržavati lokalnih zakona i počnu uklanjati nepristojan i nemoralan sadržaj.

tinder

Shutterstock

tinder, Foto: Shutterstock

Grindr je inače aplikacija koja sebe opisuje "najvećom na društvenim mrežama za homoseksualce, biseksualce i transeksualce".

Kritičari su naveli da je Pakistan, koristeći se nedavnim digitalnim zakonodavstvom, nastojao obuzdati slobodno izražavanje na internetu, blokirajući ili naređujući uklanjanje sadržaja koji se smatra nemoralnim, kao i vesti koje su kritički nastrojene prema vladi i vojsci.

U julu je izdala "poslednje upozorenje" TikToku zbog "nemoralnog, sramotnog i vulgarnog sadržaja" koji se može videti u aplikaciji.

Pročitajte još: