INTELIGENTA, KREATIVNA, ALI I NEMIRNA Oni su drugačiji, nose određene strahove, a zbog jedne stvari su i te kako posebni - Ko su INDIGO DECA?

Buntovni prema autoritetima i društvenim sistemima.

deca
deca, Foto: Shutterstock

Indigo decu možemo prepoznati po njihovim jedinstvenim karakteristikama. Vrlo su inteligentna i kreativna, ali i buntovna prema autoritetima i društvenim sistemima. Vrlo često im se dijagnostikuje poremećaj koncentracije ili hiperaktivnost, pa im se preporučuju razne terapije u svrhu ispravljanja i prevladavanja takvog ponašanja. Na fizičkom nivou su često osetljiva i krhka, ali na emocionalnom nivou njihova osetljivost dolazi do ekstrema. Imaju razvijen osećaj brižnosti i empatije, ali isto tako mogu razviti neosetljivost ukoliko ih se emocionalno zlostavlja u mladosti.

Naziv Indigo dete dolazi od dominantne boje u njihovoj auri (indigo plava; tamno plava sa dodatkom crvene). Posebnost indigovaca je u tome što osećaju "tanki veo" razdavanja između Zemlje i duhovnog sveta. Zbog osećaja "tankog vela" njima su dostupne mnoge informacije i drugačija znanja od utvrđenih.

Učenje o indigo deci će poboljšati našu sposobnost za rad sa decom. Pomoći će nam da razumemo nove energije koje se spuštaju na Zemlju, jer indigo deca će doneti novu energiju i pomoći nam da stvorimo novi, harmoničniji život. Oni su došli da prosvetle svet i da nas uzdignu do novog nivoa, bez obzira da li smo spremni ili ne. Ko će nas bolje voditi novim putevima ponašanja, razmišljanja i osećanja nego deca koja se već tako ponašaju, razmišljaju i osećaju?

Po verovanjima New Age-a jedna od njihovih osnovnih osobina jeste da su izrazito inteligentni i intuitivni. Upravo im ta intuitivnost pomaže da odlično osećaju druge ljude. Oni su, isto tako, izraziti individualci, koji često nisu shvaćeni od svoje okoline, i to ih čini izolovanim od društva, a doprinosi i da ne trpe autoritete i ne reaguju na uobičajene načine vaspitanja, ne vole rutinu niti da rade nešto samo zato što to „tako treba“. Duhovno su svesniji, ali i izrazito emocionalno osetljivi. Veoma su kreativni i često talentovani za nešto. Pažnja im je rasejana i zbog toga često imaju problema u školi, ali ova rasejanost nestaje onog trenutka kada ih nešto jako zainteresuje (onda su potpuno usredsređeni). Gotovo bez izuzetka su orijentisani ka novoj tehnologiji, a pre svega ka kompjuterima. Uvek tačno znaju šta hoće i veoma jasno izražavaju sopstvene potrebe, imaju izražen osećaj sopstvene vrednosti i zato traže dosta pažnje. Nikako ne vole da spavaju, često imaju nesanice, ili noćne more, nemiran san ili strah od toga da zaspe. Oči su im izražajne, često plave i krupne, a pogled prodoran.

Često su vidovita, osetljiva i poseduju unutarnji detektor laži.

To su generacije rođene od 1978 pa na dalje.

Rađaju se i danas.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi