Poplave
Oliver Bunić
Poplave

Oliver Bunić

Poplave, Foto: Oliver Bunić

Uprkos kataklizmičnim prognozama, kako navode, ratari i stočari će ipak imati plodonosnu godinu.

Numerolog Stefan Dragojlović najavio je veoma tešku godinu, sa brojnim prirodnim nepogodama, koja bi mogla imati stravičan epilog, a posebno ugroženi delovi zemlje su Kraljevo, Novi Pazar i Dimitrovgrad.

Meteorolozi: Vrelo leto!

Za razliku od astrologa i numerologa, meteorolozi su za nijansu optimističniji. Nedeljko Todorović ističe da nas očekuje veoma toplo leto i lokalne letnje nepogode sa dosta grada. Ni poplave nisu isključene.

Kako objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, one se sa sigurnošću mogu prognozirati tek desetak dana pre nego što se dogode.

- Kada smo 2014. godine, 10 dana pred katastrofalni potop, moje kolege i ja videle da postoji mogućnost da će Srbija biti poplavljena, to je bilo rano da bismo objavili, pa smo to uradili tek četiri, pet dana pre nego što su se dogodile. Stoga je i sada previše rano pričati o poplavama koje su uvek moguće - zaključio je Đurić.

- S obzirom na to da je Srbija pod vladavinom planete Saturn, u zodijačkom znaku Jarca, gde se sad nalazi Pluton, koji je veoma težak, mučan i opterećujuć, možemo da očekujemo poplave, klizišta, odrone, zemljotrese. Pošto će Pluton u Jarcu biti narednih šest godina, sve ovo se može očekivati i u godinama koje su pred nama. Što se tiče 2017. godine, doći će do velike suše i rekordnih temperatura koje će početi da rastu već od aprila. Posebno osetljiva područja zemlje koje će zahvatiti sve vrste nepogoda jesu Kraljevo, Novi Pazar i Dimitrovgrad - procenjuje i kaže da će pored silnih nepogoda biti mnogo saobraćajnih nesreća, porodičnog nasilja, vršnjačkog nasilja, ubistava, samoubistava, a biće povećan i broj psihički obolelih ljudi.

Astrolog Dušan Veličković predviđa da će pored teškoća ratari uspeti da profitiraju i uspostave saradnju sa inostranstvom.

- U drugoj polovini 2017. godine u Srbiji će biti problema sa rekama, jer je u tom periodu Jupiter  dominantna planeta, a ona širi sve, pa će doprineti da se vodostaji brojnih reka podignu, ali ipak neće biti nekih katastrofalnih neprilika. Oni koji ulažu u zaštitu gradova od poplava neće suviše brinuti. Oprez se svakako preporučuje – kaže za „Alo!“ astrolog Dušan Veličković i dodaje da
predstojeća godina neće biti štetna za ratare:

- Međutim, pored svega u 2017. godini, poljoprivrednici imaju velike šanse da profitiraju. I ratari i stočari bi trebalo da imaju dosta uspeha, jer je godina pred nama otvorena prema svetu, pa oni mogu očekivati poslovnu saradnju sa inostranstvom - naglasio je Veličković.

Komentari (2)

Nevesta vestina

03.01.2017 23:02

Ovo su sve puka nagadjanja,zasnovana prvo na pogresnim osnovama,nedoucena,proizvoljna i uglavnom netacna!U mnostvu svega navedenog,nesto ce svakako biti!Svaki astrolog po svom nahodjenju i proceni istorijskog,uglavnom netacnog datuma,odredjuje i horoskopski znak i numeroloske prognoze!Srbija nije deo takvih sistema i predvidjanja na taj nacin nisu ni moguca ni tacna!

Kvazimodo Sorabius

04.01.2017 01:42

Pluton, BIVSA PLANETA, na samoj ivici Suncevog sistema, gomila ledenih gasova, izazvace poplave, zemljotrese - kod ozbiljnih ljudi sve ovo izaziva smehotrese! Ipak su "numerolozi" manje zlo od raznih vladika, nadbiskupa, muftija, koji vriste kad dobiju proliv i ne uzdaju se u svog "boga". Nesto se zna do 10 dana, nesto tek posto sedesi, a ovi mufljuzi "znaju" po Plutonu!