Avion Golfstrim
Profimedia
Kit Sepsford

screenshoot/Twitter

Kit Sepsford, Foto: screenshoot/Twitter

Kada se kućište otvorilo u vazduhu da bi avion uvukao točkove, dečak je pao 60 metara u ambis, a o tom nesrećnom događaju svedoči fotografija koju je slučajno snimio Džon Giplin.

PROČITAJ JOŠ:

Giplin, koji se amaterski bavio fotografiojom, snimao je poletanje aviona i nije imao pojma da je fotografisao poslednje trenutke života tinejdžera sve dok nedelju dana kasnije nije razvio slike.

Dečak i njegova porodica upravo su se bili vratili s puta oko sveta ne bi li zadovoljili njegovu strast za putovanja.

- Moj sin je jedino želeo da vidi svet. Svrbela su ga stopala. Odlučnost da vidi ostatak sveta koštala ga je života - izjavio je njegov otac za "Asošijeted pres" posle nesreće.

PREPORUČUJEMO:

Pošto su se vratili kući u Randvik, Kit, koji je bio nemirnog duha, više puta je bežao od kuće, pa ga je otac poslao u katoličku ustanovu "Bojz taun", na jugu Sidneja, kako bi ga "disciplinovali".

Kit je, međutim, pobegao već posle dve nedelje, i to pravo na aerodrom u Sidneju, gde se krišom uvukao u avion "Japan erlajnza", na letu za Tokio.

Tehničari veruju da dečak, koji je na sebi imao samo šorts i majicu kratkih rukava, nije znao da će se kućište ponovo otvoriti u vazduhu radi uvlačenja točkova. Lekari misle da bi umro i da nije pao - zbog niske temperature i nedostatka kiseonika.