Biznismen Poslovna žena Laptop Kompjuter Problem
Shutterstock
Biznismen Poslovna žena Laptop Kompjuter Problem

Shutterstock

Biznismen Poslovna žena Laptop Kompjuter Problem, Foto: Shutterstock

Stanovnica Teksasa Akilah Skott-Amos, koja već duže vreme živi u Hjustonu, a koja je poreklom iz Čikaga, primila je račun za struju u vrednosti od $13.000.

Glavna tema medija u SAD nedeljama unazad svakako su oluje, velike količine snega i hladnoće koja je zadesila zemlju.

Međutim, zastupljena tema postali su i jako visoki računi za napajanje električnom energijom koji su prispeli na ime stanovnika širom Teksasa.

Najmanje 40 osoba izgubilo je živote nakon nevremena, a većina njih još uvek nije rešilo problem električne energije.

Kako je Akilah Skott-Amos kazala, ona nije imala prekid napajanja električne energije ni u jednom momentu. Iz tog razloga je bila jako iznenađena kada je primila račun za struju, a navedeni iznos odnosio se na sedam dana potrošnje.

„Ne znam kako ću to platiti, dali su mi plan plaćanja i mogućnost da navedeni iznos isplatim u periodu od pet meseci. Zaista sam šokirana“, kazala je Akilah Skott-Amos, stanovnica Teksasa.

Teksas je jedna od šest država u kojima je električna energija deregulisana. Povećan val utiče na kupce koji plaćaju veleprodajne cene.

Međutim, kada se poveća potražnja, troškovi su astronomski veći. „Naplaćuju vam $9 za kW, a dosad je obično bilo tri do četiri centa za kW “, rekla je Skott-Amos.

Pojedini zvaničnici u Teksasu pozvali su prethodno predstavnike te savezne države da pomognu građanima u plaćanju računa za struju. Naime, iako struje nije bilo zbog nevremena, nekim građanima su stigli enormni računi.