NIKO NE ZNA ŠTA SADA DA RADI! Pobedio na izborima i postao gradonačelnik, kada su došli da mu jave već je bio na respiratoru!

Maguito Vilela izabran je u nedelju za gradonačelnika brazilskog grada Gojanija, ali to još nije saznao budući da je već skoro mesec dana u indukovanoj komi, na respiratoru zbog teške infekcije kovid-19.

Korona, Srbija
Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

Njegov slučaj je živopisan primer razmera pandemije korona virusa u Brazilu, koji ima najveći broj žrtava kovid-19 na svetu posle Sjedinjenih Država.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, više od 6,3 miliona Brazilaca je zaraženo, a skoro 173.000 je umrlo od virusa, prenosi Rojters.

Da li poštujete mere protiv korone?

Ukupan broj glasova: 72

  • Da: 88% (63)
  • Ne: 13% (9)

Bivšem senatoru iz centrističke stranke Brazilski demokratski pokret, Vileli je 20. oktobra utvrđeno da je pozitivan na korona virus. Nedelju dana kasnije smešten je u bolnicu Albert Ajnštajn u Sao Paulu, a 30. oktobra je intubiran.

Skinut je sa ventilatora 8. novembra, ali je ponovo priključen do 15. novembra, kada je ušao u drugi krug protiv rivala Vanderlana Kardosoa iz Socijaldemokratske partije.

U nedelju je Vilela izabran za gradonačelnika Gojanije, grada sa oko milion i po stanovnika u centralnom Brazilu, oko 200 km jugozapadno od glavnog grada Brazilije. Osvojio je 52,6 odsto glasova.

Rožerio Oliveira da Kruz, zamenik gradonačelnika Vilele, sazvao je konferenciju za štampu nakon pobede na izborima na kojoj je održana molitva za zdravlje gradonačelnika.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi