Mobilni telefon, android
Shutterstock
Mobilni telefon, android

Shutterstock

Mobilni telefon, android, Foto: Shutterstock

Devojčice do 10 godina koriste izraze iz Nandovog menija kao kodne reči u seksualnim razgovorima, pokazalo je istraživanje.

SafeToNet, koji prati popularne aplikacije za razmenu poruka uključujući Vocap, Mesendžer, Instagram i Snepčet, pregledao je više od 65 miliona tekstualnih poruka od novembra.

Služba je proučavala razmenu više od 50.000 dece i otkrila da desetogodišnje devojčice koriste kodne reči iz menija popularnog lanca hrane da prikriju seks prepiske.

Ričard Pursi, osnivač i izvršni direktor službe, rekao je: "Nismo očekivali da ćemo to videti. Mislili smo da će verovatnije biti dečaci nego devojčice i u starosnoj grupi od 12 do 13 godina."

Aplikacija SafeToNet pretražuje seksualne razgovore, zlostavljanja, agresije i misli o samoubistvu i samopovređivanju i za svaki određuje nivo pretnje.

Devojčice od 10 godina pokazale su se kao najčešći korisnici seksualnih referenci kategorije 3 koje se odnose na najeksplicitniji i najštetniji jezik.

Iako su devojčice uglavnom koristile seksualno eksplicitniji jezik, služba je otkrila da su dečaci agresivniji i nasilniji.