POLJSKA REŠAVA ZASTRAŠUJUĆI SLUČAJ: Dečaci su otišli ​​na rad u Meksiko, umesto toga izvađeni su im organi!

Mnogi ljudi se odlučuju da rade ili da odu u inostranstvo, gde pored zarade mogu da uče i strane jezike, a istovremeno mogu da putuju i istražuju svet. Međutim, slučaj mladića iz Poljske je zastrašujući. Muškarcima su odstranjeni organi, umesto da im se nudi posao

Bubreg, operacija, transplatacija
Bubreg, operacija, transplatacija, Foto: Profimedia

Prema portalu iDnes.cz, dva dvadesetogodišnjaka trebala su da odlete za Meksiko, gde su imali unapred dogovoreni posao. Međutim, to nije izvedeno jer su im uklonjeni bubrezi.

Još nije jasno ko je umešan u zločin i da li je sa njim povezan treći Poljak koji se vratio u domovinu. Međutim, kaže se da su muškarci pored bubrega mogli izgubiti i druge organe. Jedan čovek je hospitalizovan u komi, drugi je izgubio borbu za život.

„Poljski konzulat zna za slučaj. Radi se o troje poljskih državljana. Poljska ambasada je odmah preduzela mere po prijemu informacija. Poljski konzul je u stalnom kontaktu sa porodicama žrtava , poslodavcem i lokalnim tužilaštvom, koje istražuje okolnosti slučaja “, saopštilo je poljsko Ministarstvo spoljnih poslova, prenosi portal iDnes.cz, odbijajući da obelodani dalje detalje .

Zbigniev Ziobro, poljski ministar pravde i državni tužilac, naložio je Krakovskom javnom tužilaštvu da se bavi tim slučajem.

Prema veb stranici Republic Vorld , meksičke vlasti takođe istražuju smrt jednog čoveka i hospitalizaciju drugog muškarca , dok se sumnja da su napadnuti na meksičkom tlu.

Istovremeno, Meksiko se već dugo bori protiv nekontrolisanih zločina u oblasti ilegalnog uklanjanja i trgovine ljudskim organima.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi