Vojska Kosova
AP/Visar Kryieziu
Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Foto: AP/Visar Kryieziu

* Priština skovala jeziv plan da se potpuno ugasi srpski glas u južnoj srpskoj pokrajini

* Na izborima na Kosovu moći će da se glasa isključivo s dokumentima te samoproglašene države

* Srbima na Kosovu nakon međunarodnog priznanja Kosova sledi novi 17. mart

Iza odluke da se na izborima na Kosovu glasa isključivo s dokumentima te samoproglašene države, odluke koju je aminovao Vašington, krije se namera da se potpuno ugasi srpski glas u južnoj srpskoj pokrajini.

Kako se saznaje iz izvora u Prištini, postoji plan po kome bi se srpski glas potpuno ugasio u kosovskom parlamentu. Po njemu treba oduzeti 3.500 glasova Srpskoj listi.

- Prvo će Priština, tačnije Albanci najsnažnije podržati određene tzv. liste Srba kako bi oduzeli što više glasova Srpskoj listi na Kosovu, a krajnji udarac biće mera da se glasa samo s dokumentima tzv. Republike Kosovo jer se zna da većina Srba s Kosova koji su proterani sa svojih ognjišta još uvek nema te dokumente - kaže izvor.

ALBANAC POSLAO ZASTRAŠUJUĆU PORUKU Priština prešla sve granice! Hoće da zapečate sudbinu Srbije - Konačni sporazum ili ništa!

ZAHUKTAO SE RAT! Amerika zavrnula uši Evropi i poslala Merkelovu u ćošak! Ovaj čovek će voditi glavnu reč na Kosovu!

Prema njegovim rečima, najbolji rezultati ovih planova vide se u činjenici da je samo 4.337 glasača iz Srbije prijavljeno na kosovskim izborima zakazanim za 6. oktobar.

- To je značajno mali broj koji ide na vodenicu Albanaca. Rezultat svega trebalo bi da bude taj što će zagarantovana mesta za Srbe u parlamentu Kosova zauzeti oni ljudi koji su bliski vlastima u Prištini, čime će se potpuno ugasiti glas srpskog stanovništva na Kosovu - ističe izvor.

Vojska Kosova

AP/Visar Kryieziu

Foto: AP/Visar Kryieziu

Podsetimo, CIK je krajem prošle nedelje saopštio da je za glasanje van Kosova ove godine pristiglo preko 42.600 prijava, što je u odnosu na vanredne parlamentarne izbore 2017. kad je zabeleženo preko 20.000 takvih prijava, a odobreno preko 15.000, ogromno povećanje.

Od tog broja samo je 4.337 prijava iz Srbije odobreno.

PANIKA U PRIŠTINI! Haradinaj nije jedini! Svi će ići u Hag!

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA POTVRDILA Odobreno je, vanredni parlamentarni izbori 6. oktobra!

O predstojećim izborima na Kosovu pričao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- To znači da izbace jedno 3.500 glasova za Srpsku listu, to je suština. Njima je suština da se Beograd ne pita ništa, oni će da vam kažu: nemamo mi ništa protiv Srba, ali to su Srbi nezavisnog Kosova i oni nemaju nikakve veze sa Beogradom, to je smisao cele priče - rekao je Vučić.

Češka pokreće akciju o Kosovu koja će rastaviti Evropu, Zeman gura ruku u osinje gnezdo!

AUTOR: Agencije; D.K. DATUM I VREME: 20.09.2019. 12:28 Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio, povodom svoje inicijative da se proveri može li Češka da povuče priznanje Kosova, da svaka greška može da se ispravi. Aleksandar Vučić, Miloš Zeman, Foto: Tanjug/Zoran Žestić Dodao je da će on predlog da se priznanje Kosova povuče izneti kao temu za raspravu na neformalnom savetovanju državnog vrha o spoljnoj politici u oktobru.

Prema njegovom mišljenju, Srbima na Kosovu nakon međunarodnog priznanja Kosova sledi novi 17. mart:

- Kad dobiju međunarodno priznanje biće Srbi, dok vas god ima preko 5% ugrožavate nas, naći će oni lako načina da sprovedu još jedan 17. mart kao 2004. godine.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

 

Komentari (1)

ssss

20.09.2019 19:20

Ne mogu oni nista, mi ce mo se samo braniti i oni nece moci da se pomere