Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Kada SAD upućuju specijalnog izaslanika to je poruka svim stranama da nam je stalo da pomognemo rešavanju pitanja - poručio je Bendžamih Hodžis.

Izašao iz kancelarije i krenuo prema predsedniku Vučiću, a onda je usledio neočekivan potez - Nećemo im dozvoliti!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 07:46 Oni su se srdačno pozdravili Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Nedavno imenovanje Metjua Palmera za specijalnog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan pokazuje koliko je američkoj diplomatiji važno nalaženje rešenja za Kosovo, izjavio je bivši komandant američkih snaga u Evropi, general u penziji Bendžamin Hodžis.

KOSOVO NA VRATIMA INTERPOLA Srpske obaveštajne službe došle do frapantnih podataka: Prištinski lideri otpočeli taktiku "prljavog lobiranja"! Upotrebiće ono najgore!

 

- Palmerovo imenovanje važno je iz dva razloga. Prvo, dokaz je ozbiljnosti odnosa Amerike prema regionu. Kada SAD upućuju specijalnog izaslanika to je poruka svim stranama da nam je stalo da pomognemo rešavanju pitanja. A kada je osoba kalibra i kvaliteta kao Palmer, to je takođe signal, koji svi mogu da protumače, da nije reč o rutinskom popunjavanju mesta, već o ličnosti od velike vrednosti. Sve u vezi sa njim je pozitivno - kaže Hodžis za Glas Amerike.

Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Upitan da li su tačne nezvanične informacije da Vašington priprema određene ekonomske aranžmane i za Srbiju i za Kosovo, Hodžis je odgovorio:

PREKINUO ĆUTANJE! Rešio je sve da raskrinka! Otkrivena lokacija ubice Olivera Ivanovića!

 

- Neophodan je konkretan ekonomski podsticaj koji Vučić i Tači mogu odmah da pruže svojim građanima, kao dokaz da uspešan rasplet spora utire put do boljeg života i višeg standarda. Amerika i Evropa, upravo u tom smislu treba da pruže pomoć. To je uslov da poruke dvojice lidera budu i kredibilne kada narodu obećavaju da put, na koji ih kao lideri pozivaju, vodi tome - objasnio je.

Prema Hodžisovim rečima, celokupan region zapadnog Balkana je izuzetno važan za velike sile.

ŠOKIRAĆETE SE KADA PROČITATE Putin otkrio ko stoji iza "Velike Albanije"

 

- Region je deo nadmetanja velikih sila. Smatram da Moskva preduzima koliko god može da teren ostane nestabilan. Nije zainteresovana za bilo kakvo stabilizovanje regiona. Sjedinjene Države, bez sumnje, moraju da se angažuju. Stvari se neće same od sebe popraviti - smatra Hodžis.

PRIŠTINA NA KOLENIMA! Kreće rat za Kosovo! Merkelova menja stranu! Iza zatvorenih vrata zapečaćena sudbina Srba!

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina