Aleksandar Vučić
Tanjug

 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Sastanak je odrzan u sedištu UN na Ist Riveru, a šef ruske diplomatije izašao je, što nije uobičajeno, ispred kancelarije, u susret predsedniku Vučiću.

"Možda sam ja ušao sa plafona, ali ja govorim sutra u UN, a kad ti govoriš, Hašime?"

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 26.09.2019. 07:32 - 26.09.2019. 07:38 Aleksandar Vučić uputio snažne reči prištinskim zvaničnicima Aleksandar Vučić, Foto: EPA Srbija je u Ujedinjenim nacijama, a takozvano Kosovo nije, poručio je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući predsedniku kosovskih institucija Hašimu Tačiju. Vučić je istakao da je važno da Albanci to razumeju kako bi razmislili kakvu budućnost žele.

Oni su se srdačno pozdravili, a na početku sastanka Lavrov je istakao da je glavna tema razgovora sa predsednikom Vučićem stabilnost i mir u regionu Zapadnog Balkana.

Ruska agencija TASS prenela je da Lavrov očekuje da sa Vučićem “sinhronizuje satove” kada je reč o bilateralnim pitanjima i regionu.

“Veoma se radujem što imamo priliku da još jednom ‘uskladimo satove’ kada je reč o događajima koji su povezani s našim bilateralnim odnosima, situacijom u regionu i pitanjima koja su od interesa pre svega za Srbiju, ali i za nas, u prvom redu, osiguravanja stabilnosti”, rekao je Lavrov na početku susreta, preneo je TASS.

Pročitajte još:

Predsednik Vučić je ranije, u izjavi novinarima u Njujorku, najavio da će sa Lavrovom razgovarati o pripremama za dolazak premijera Rusije Dmitrija Medvedeva u Beograd 20. oktobra.

Kako je rekao, dve zemlje tada očekuje potpisivanje brojnih sporazuma, ali i dostojno obeležavanje godišnjice oslobođenja Beograda i Srbije od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"Nećemo dozvoliti da nam neko ukida pravo na herojsku prošlost zbog dnevnopolitičkih razloga", rekao je on.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Komentari (3)

rtrt

26.09.2019 08:18

Srbiju niko nece po pitanju KIMa da ucenjuje

nervozna_mala

26.09.2019 08:49

Vucica svi postuju, veliki je on covek.

mojsvet

26.09.2019 08:52

Predsednik samo da nastavi ovim tempom, daleko cemo mi dogurati.