ROSU, Kosovo policija
EPA
ROSU, Kosovo policija

EPA

ROSU, Kosovo policija, Foto: EPA

Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, gostovao je u Jutarnjem programu na TV Pink i otkriio detalje brutalnog upada ROSU u severnu Mitrovicu u ranim jutarnjim satima:

SRBIJA PREDUZIMA HITNE MERE! Pogledajte kako ROSU u cik zore upada na sever Kosova! Ima uhapšenih

- 100 do zuba naoružanih Albanca sa šlemovima, i dugim cevima, upali su u severnu Mitrovicu, sa 25 vozila, oko 40 vozila je bio na ulazu u grad. Oni su oko 6 časova napustili Kosovsku Mitrovicu. Ovo je još jedan pokušaj da se Srbi na Kosovu zastraše. da se Srbi kriminalizuju i okrive. Da se Srbi optuže za najgore zločine. I da se Srbi optuže za ubistvo Olivera Ivanovića i da se Srbija uveže sa tim - rekao je Marko Đurić gostujući u Jutarnjem programu na Pink. 

Marko Đurić

Printscreen

Marko Đurić, Foto: Printscreen

 HAOS NA KOSOVU! U akciji ROSU uhapšena dva Srbina!

- Ovaj brutalni upad ROSU, ovo je igranje sa mirom, cilj je jasan, da se Srbi podstaknu na iseljavanje, da se kriminalizuje sever Kosova. Meta upada bio je komandir operative kosovske policije za sever, Željko Bojić kome su presvučeni, bivši pripadnici OVK, u uniforme ROSU, upali u stan i izvršili premetačinu i odveli sina Vasilija. Uhapšen je Rade Basara, koji je koliko znam radio na značajnim slučajevima - otkrio je Đurić detalje hapšenja Srba na Kosovu.

 Bonus video: SRBI GLASAJU NA VANREDNIM IZBORIMA NA KOSOVU