Nebojša Stefanović
Tanjug/Dragan Kujundžić
Nebojša Stefanović

Tanjug/Dragan Kujundžić

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na sednici Generalne skupštine Interpola u Čileu

* Stefanović je je upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima

* Stefanović je rano jutro u Čileu razgovarao sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. On je upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.

Ivica Dačić osujetio plan Prištine! Otkrio šta im se sprema u Čileu - Interpol mogu samo da sanjaju!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 15.10.2019. 10:42 Poslat otvoren telegram! Ivica Dačić, Foto: Tanjug Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol, a srpske diplomate širom sveta iz Ministarstva spoljnih poslova dobile su izričitu direktivu da ulože sve napore kako bi se osujetili pokušaji Kosova da postane članica te međunarodne policijske organizacije.

 

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev lažne države Kosovo u tu međunarodnu policijsku organizaciju. Stefanović predvodi srpsku delaciju koja će dati sve od sebe da i ove godine ovaj zahtev bude odbijen. Početak sednice delegate Interpola očekuje se za svega nekoliko sati.

Ovogodišnje zasedanje Interpola održava se u Santjagu u Čileu, gde su u toku završne pripreme za ovajveliki policijski skup.

 

Stefanović je rano jutro u Čileu razgovarao sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol i istakao da se nada da politika neće zameniti policijski rad. Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Kine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

"BIĆE SPEKTAKULARNO" Interpol izdao saopštenje zbog Haradinaja, Priština popila nezapamćeni šamar!

DOSTA JE BILO IGRE! Zbog ove Stefanoviće izjave zavladao tajac! Sredinom oktobra dobijamo odgovor od kog sve zavisi!

 BONUS VIDEO: Protest građana Šapca protiv Nebojše Zelenovića