Vučić i Dodik u Tirani
Alo.rs
Vučić i Dodik u Tirani

Alo.rs

Vučić i Dodik u Tirani, Foto: Alo.rs

Kako se nezvanično saznaje iz diplomatskih izvora, premijer Albanije je pred Samit Brdo Brioni u Tirani imao sastanak sa liderom "Samoopredeljenja" posle kojeg je izašao proglas Aljbina Kurtija da su Vučić i Dodik persone non grata!

UDARIO GDE GA NAJVIŠE BOLI Tači opleo po Republici Srpskoj, a onda ga je Dodik u četiri reči bukvalno uništio!

- Sve su zakuvali Rama i Kurti. Njih dvojica su inače u sjajnim odnosima i Edi Rama ga koristi kada želi da ukori Haradinaja i Tačija. Sad mu je poslužio da izvede performans za Vučića i Dodika - kaže izvor i dodaje:

- Trebalo je isprovocirati Vučića i Dodika sa zastavama UČK, ali očigledno im nije to pošlo za rukom.

SKANDAL U TIRANI Tači se pozdravio sa Vučićem, a onda učinio nešto ODVRATNO - Ručak otkazan, zločinac pobegao zbog jednog Srbina!

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Edi Rama

Tanjug/Dragan Kujundžić

Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Situacija je u jednom trenutku eskalirala, pa su se demonstranti sukobili sa pripadnicima policije. Okupljeni su naravno nosili zastave i obeležja terorističke OVK.

PUTIN POMNO MOTRI NA SVAKI NJIHOV KORAK Stiglo upozorenje iz Moskve: Usijane glave u Prištini treba da znaju da je Rusija uz Srbiju!

Poziv na protest u Tirani uputio je Boiken Abazi, koji je zadužen sa spoljne poslove u ovom ekstremnom pokretu.

Da Rama vuče sve konce u Tirani i među Albancima, kao i da je spremio paklene dane za Srbe najboli pokazatelj je sastanak sa predsednikom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem uoči samita Brdo Brioni.

KUKAVICE IZ SRBIJE, BIĆETE UHAPŠENI! Albanci kreću ka Beogradu, udariće jako i na Merkelovu i na Makrona!

Sama tema razgovora baš pred samit bila je prst u oko Beogradu, a ona je nacionalno ujedinjenje Albanaca i potpuno otvaranje granice između Albanije i tzv. Kosova, te pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

Vučić, Tirana

Alo!

Vučić, Tirana, Foto: Alo!

Tači je nakon tog sastanka na svom fesjbuk profilu napisao da je sa Ramom razgovarao o potrebi potpunog otvaranja granice između Albanije i tzv. Kosova, dve, kako je naveo, države koje bi bile ujedinjene pod "evropskim kišobranom".

"NIJE BILO SAHRANE, NI ROĐENJA" Nema crvenih linija! Američka poruka je sadržana u dva pisma! Tači postavio neprihvatljivi uslov Srbiji!

Razgovarali su, kaže i o "potrebi ispravljanja istorijske nepravde prema Albancima".

- Na ovom sastanku smo ukazali na potrebu da se isprave istorijske nepravde prema Albancima ujedinjenjem albanskog faktora i pravu na priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo - napisao je Tači.

Edi Rama, Hašim Tači

Printscreen/ Instagram/ Edi Rama

Edi Rama, Hašim Tači, Foto: Printscreen/ Instagram/ Edi Rama

Protest koji je u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovao opozicioni kosovski pokret Samoopredeljenje, protest je protiv mira, stabilnosti i razvoja u regionu, ocenila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ona je dodala da taj protest, istovremeno, predstavlja i atak na vrednosti i tekovine moderne Evrope kojima su i Srbija i Vučić bezrezervno posvećeni.

"Predsednik je boravkom u Tirani još jednom pokazao jasnu želju da maksimalno doprinese regionalnoj saradnji, ali je sve očiglednije da evropske ideje mira, saradnje i dijaloga ne mogu da se 'prime' i istinski budu prihvaćene kod svih političkih zagovornika velikoalbanske ideje, koja urušava temelje mirne, cele i nedeljive bezbednosti Evrope", navela je ministarka Joksimović.

Jadranka Joksimović

Vlada Srbije

Jadranka Joksimović, Foto: Vlada Srbije

Ona je naglasila da da "EU, otuda, ne sme da - zaokupljena sopstvenim temama, postane introvertna i da čeka da nevreme ovako opasnih ideja iz dvorišta Zapadnog Balkana prođe, misleći da evropska kuća neće osetiti posledice".

ALBANCI SE UHVATILI ZA GUŠE! Pukla nova svađa, Rama i Tači udarili na Haradinaja, psovali ga i nazvali BUDALOM, pale teške uvrede!

"NIJE BILO SAHRANE, NI ROĐENJA" Nema crvenih linija! Američka poruka je sadržana u dva pisma! Tači postavio neprihvatljivi uslov Srbiji!

"VESELJI, SAMO TI DOĐI..." Srpski generali su se "baš uplašili" pretnji zločinaca! "Gospodaru Kosova" poručuju sledeće...

Komentari (12)

milica

10.05.2019 08:45

Dokle će više oni krojiti sudbinu Kosmeta.

Nikola

10.05.2019 08:47

Kurti i Rama deluju koordinisano.

Ana

10.05.2019 08:57

Strasno sta rade Siptari.

Uros

10.05.2019 09:05

Rama je osvedoceni neprijatelj Srba, i tako se prema njemu treba odnositi .

dasa

10.05.2019 10:39

Ma razbice ga Vucic u komade nista on nemoze Srbiji.

gasa

10.05.2019 12:38

Niko ne moze oteti nasu svetu zemlju kosovo, to je nas jerusalim.

moma

10.05.2019 13:20

Mnogi su probali,i na nasu srecu nisu uspeli.

Lana

10.05.2019 13:20

Ma moze da lupeta samo dzabe...

Carna

10.05.2019 18:23

Previse je onih koji ne trpe napredak nase zemlje

Nikola

10.05.2019 18:37

То је Рама подржан од неког јачег! Он је хтео да уплаши или нешто горе уради нашем председнику! Срећом, добро је прошло!

Katarina

10.05.2019 21:10

Srbija nece nikada odustati od borbe za KiM i nase gradjane na tim prostorima.

gagaga

10.05.2019 23:05

Taci nece ugroziti region