Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* Položaj Srba na KiM biće otežan

* Međunarodna zajednica od Srbije traži priznanje KiM

* Predsednik Vučić izneo je crno na belo šta sve čeka naš narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da posle ostavke Ramuša Haradinaja suštinski i de fakto politička suituacija u Prišitini i Tirani stremiće daljem približavanju i ujedinjavanju i nastavku tragične priče po sve nas o "Velikoj Albaniji".

Vučić je u obraćanju javnosti pozvao da Srbija reguje smireno i odmereno iako će, kako je upozorio, položaj Srba na KIM biti jos teži nego do danas.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Albanaca, ekstremizacije njihovih statvova i jos snažnije neskrivene mržnje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju doživljavaju kao jedinog krivca.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Srbija će posvetiti još veću pažnju opstanku životu i bezbednosti srpskog naroda na KIM, naš narod može da računa na Srbiju" poručio je Vučić.

Vučić je takođe rekao da će pritisci međunardone zajednice ići u smeru da Srbija prizna nezavisno Kosovo jer Albanci više ničim drugim neće biti zadovoljni.

" To je to, a nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo", rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvazniji za očuvanje mira i stabilnosti, i to je činjenica i suština svega.

"Plašimo se da politički razvoj događaja ide u smeru za daljim odlaganjem dijaloga između Beograda i Prištine'', rekao je Vučić.

 

On je ocenio da je ostavka Haradinaja politički trik, da bi on dobio još veću popularnost i pregazio političke protivnike što će dovesti do još većeg eskretmizma, a on postane junak koji se bori za Kosovo, a svi drugi nedostojni velikog vođe.

Vučić je ukazao da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome, dok kako je kazao, plejada albanskih lidera iz Albanije su se se izređali govoreći o Haradinaju kao velikom junaku.

REAGOVALI ZBOG HAOSA NA KOSOVU Evropska unija jednoglasna, donesena odluka!

VOJSKA IDE NAPRED Ramuš se nakon ostavke oglasio! Svim Albancima izdao smelo naređenje! Neće biti DODIK REPUBLIKE!

ŠTA NAM JE KRVNIK SVE RADIO! Srbi mu ova zlodela nikada neće zaboraviti! Robija je blaga kazna za njega!