Dimitrij Poljanski
Printscreen
Dimitrij Poljanski

Printscreen

Dimitrij Poljanski, Foto: Printscreen

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela.

- To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu - naglasio je Poljanski.

On je dodao da je Rusija nije protiv učešća predstavnika Kosova na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Kada su Albanci iz lažne države oklevali da učine kako im je rečeno, ruski predstavnik počeo je gromoglasno da im ponavlja da sklone zastavu.

- Sklanjajte tu zastavu, to nije država! - grmeo je Poljanski.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova "promeni pozadinu ili ukloni zastavu" kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski predstavnik je na to uzvratio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, "ne vidi razlog" da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga prekinut, radi konsultacija iza zatvorenih vrata.

Rođen 1971. u Moskvi, SSSR. 1993. diplomirao je na Moskovskom državnom univerzitetu (MGU), a 2001. diplomirao je na ruskoj Diplomatskoj akademiji MIP-a, a specijalnost su mu međunarodni ekonomski odnosi.

1994. godine pridružio se ruskom Ministarstvu spoljnih poslova. Radio u ruskim ambasadama u Tunisu, Nemačkoj, Švedskoj, Austriji i Sloveniji. Od 1999. godine bavio se ekonomskim pitanjima EU, proveo je 3 godine u ruskoj misiji pri EU u Briselu i bio šef jedinice EU u ruskom MIP-u.

U periodu 2008-2011. Bio je zamenik ambasadora u Poljskoj, od 2011. do januara 2016. godine – zamenik direktora, Prvo odeljenje zemalja ZND. Bavio se evroazijskom ekonomskom integracijom, pitanjima vezanim za Evroazijsku ekonomsku uniju, funkcionisanjem Carinske unije i Jedinstvenim ekonomskim prostorom Rusije, Belorusije i Kazahstana u okviru STO.

Tečno govori engleski, francuski, nemački, poljski i arapski jezik. Ima diplomatski čin opunomoćenog izaslanika. Član odbora Ruskog saveta za spoljne odnose (SVOP).

Oženjen, ima jednu odraslu ćerku.

Komentari (1)

ssss

14.04.2021 17:09

ko ga jebe ako je prekinuo sednicu kao da ne postoji u sednicu tu se SAD pita sednica je nastavena sa zastavaa KOSOVA NATO I EU