Hašim Tači i Isa Mustafa
EU
Hašim Tači i Isa Mustafa

EU

Hašim Tači i Isa Mustafa, Foto: EU

Mustafa se saopštenjem na društvenoj mreži Fejsbuk izvinio građanima Kosova, ali i aktivistima DSK, što je biračko telo, očigledno kaznilo tu stranku.

Kako je dodao, bilo bi mu lakše kad bi znao zašto su građani kaznili DSK na ovim izborima.

"Kažnjen je, jer se nije potčinio levičarskoj propagandi, nasilju i pritiscima, kao što se nije pokorio ni Srbiji devedesetih. Da smo kažnjeni, što smo prekinuli koaliciju sa Samoopredeljenjem, ne bih žalio, jer bih je uvek raskinuo", napisao je Mustafa.

Istako je i da je DSK obećao građanima da će sprovoditi svoje osnovne vrednosti kada je u pitanju politika, ali nikada nije obećao da će se "politički venčati" sa Pokretom Samoopredeljenje.

"Ljudi koji su se pridružili Samoopredeljenju nikada nisu pokazali šta nude u pogledu ekonomije, razvoja, evroatlantskog partnerstva. Nisu ponudili ništa osim dvadeset rečenica koje ponavljaju, a oni ni ne znaju više", napisao je Mustafa.

Kako je rekao, za razliku od nekih njegovih saradnika, nije čestitao Pokretu Samoopredeljenju na pobedi.

"I to ne zato što ga mrzim, već zato što ne želim da mojom državom upravlja bilo koja politička stranka i da ne dajem razlog da trenutni glasači DSK pređu u Samoopredeljenje, jer DSK ne odustaje od svojih glasača. Jer se DSK ne predaje i vratiće se još jači", poručio je Mustafa.

Kako je dodao, ima puno poverenje u ljude sa kojima je sarađivao, kao i u svoj angažman u DSK .

"Uveren sam da je šteta koja je nanešena DSK na poslednjim izborima potpuno nepravedna i da je rezultat populističke propagande. Kazniti nenasilnu i nekorumpiranu državotvornu stranku loš je signal za budućnost ove zemlje", zaključio je Mustafa.

BONUS VIDEO