Ramuš Haradinaj, Hašim Tači
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Zeka je, prenosi prištinska Bota sot, rekao da je glasanjem protiv raspuštanja skupštine izrazio svoj protest protiv svih koji su, kako kaže, doveli Kosovo u stanje u kojem je sada.

“Otvorite oči, um, dušu i znaćete kako da glasate. Ne prodajte svoj glas za 20-50 evra. Ne glasajte protiv budućnosti vaše dece", rekao je Zeka neposredno uoči početka sednice.

Opisujući trenutnu situaciju na tzv. Kosovu, Zeka kaže da su građani primorani da se leče u Skoplju, Turskoj ili Beogradu, jer na kosovskoj teritoriji nema bolnica.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji

president-ksgov.net

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji , Foto: president-ksgov.net

„Ovo je oblik mog protesta. Jer, kada je cela koalicija bojkotovala svaku sednicu, ja sam bio prisutan. Bio sam među odgovornim poslanicima. Bio sam dijamant u Skupštini", rekao je Zeka.

Precizira da je njegov glas protiv, zapravo glas protiv linča i protiv onih koji lažu.

Prema njegovim rečima, vladu Ramuša Haradinaja nije srušio Specijalni sud, već lider DPK, Kadri Veselji, svojim intervjuom iz studija Glasa Amerike u Vašingtonu.

Optuživši odlazeću vlast da gleda samo lične interese i da pljačka građane, Zeka kaže da se “nad grobom svog oca zakleo” da neće ulaziti u predizborne koalicije, bez obzira na cenu koju će Priština platiti, kada je reč o evroatlantskim integracijama.

- Garantujem građanima da sam jedan od onih koji mogu da se kreću bez telohranitelja i da mi pritom niko ne može prići, uprti prst u mene i reći "ovo je lopov" - rekao je Zeka.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Bisenija

22.08.2019 15:12

Svaka čast! Čuvaj narod od politickih lopova i prevaranata! Pozdrav iz Beograda za tebe!

marko

23.08.2019 15:23

@Bisenija - novi premijer kosova bice albin kurti. mlad, skolovan, nema prlave ruke, narod ga zeli.....