Edi Rama
Printscreen
Edi Rama

Printscreen

Edi Rama, Foto: Printscreen

Sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje "mini Šengena", pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocenio da je Rama, zbog "jačanja albansko-srpskog bratstva", spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Mehmeti je ocenio da je projekat "mini balkanskog Šengena" štetan za nacionalne interese Albanaca. Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu, niti Albancima u Makedoniji.

Aleksandar Vučić, Zoran Zaev, Edi Rama, Ohrid,

Printscreen Youtube/RTV Pink

Aleksandar Vučić, Zoran Zaev, Edi Rama u Ohridu, Foto: Printscreen Youtube/RTV Pink

 

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje - kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.

- Odustanimo i od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova - zaključio je Mehmeti.

AKTUELNO: RAMA OZVANIČIO Kosovo je deo Srbije! (FOTO)

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje, komentarišući ove navode, rekao je da se Albanci sa Kosova ponašaju kao da i dalje žive u plemenskim zajednicama.

Prištini zapušena usta: Sve je tačno, Akre više ne priznaje Kosovo!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 12.11.2019. 21:36 Zamenik ministra spoljnih poslova Gane, Čarls Oviredu, potvrdio je da njegova zemlja više ne priznaje Kosovo. Kosovo, dokument, Foto: MSP On je naveo da je Srbija o povlačenju priznanja Kosova obaveštena zvaničnim pismom.

Naveo je da njima normalizacija odnosa u regionu ne odgovara, da napadaju čak i albanskog premijera i od komarca prave magarca kako bi na Tiranu i Ramu izvršili što veći pritisak, a sebi dali na značaju.

Bonus video - Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost.

 

Komentari (1)

Goran

20.11.2019 00:44

Da su svi malo vise otvoreni I da budu prijatelji a posebno albanci, hrvati I srbi rata nikad nebi ni bilo. Granice su uvek bile problem uvek su pravile problem. Rama je pametan politicar I covek ako tako razmislja. Neprijateljstvo void samo ratovima I nevinm zrtvama a niko nema decu da bi isli u ratove. Ja ih podrzavam I srbija treba da forsira otvaranje granice s Albanijom I s makedonijom sjevernom I bosnom jer republika srpska I nema granica s srbijom. To je normalno I bolje za sve.