SRBIJA OD AMERIKE DOBILA PONUDU ZA KOSOVO?! O ovome moramo razmisliti dobro, rešenje neće još dugo biti na stolu! Albanci, Francuzi i Nemci, ne znaju šta ih je snašlo!

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun kazao je da je neophodno iskoristiti američku ponudu da se razgovara o Kosovu, jer ta ponuda neće biti dugo na stolu

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Drecun je rekao da smatra da je neophodno da Srbija proba da se dogovori sa Amerikancima o tome i da je Trampova administracija otvorila "jedan manevarski prostor za Srbiju da Kosovo može biti drugačije modelirano".

OVDE JE SVE POČELO U srcu Evrope skovan plan "Kosovo republika"! Izgovorene DVE REČI i zalivena srpska krv označili početak TOTALNOG UNIŠTENJA!

- Ideja o razgraničenju, posebno za sponzore nezavisnosti Kosova, je završena jer oni smatraju da Kosovo treba da nastavi da funkcioniše kao nezavisna država. U SAD su, ipak, smatrali da treba da se razgovara o tome da ta država bude drugačije modelirana, posebno pojedini delova gde Srbi čine kompaktnu celinu kao što je severno Kosovo, kosovsko pomoravlje i Štrpce - rekao je Drecun.

Milovan Drecun
Milovan Drecun, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžič

On je kazao da je nezrelo očekivati da će drugi rešavati probleme Srbije i da je neophodno da se Srbija dogovori sa Albancima da ne bi pretrpela najgoru štetu. Drecun je naveo da je Priština "jedva dočekala protivljenje ideji razgraničenja".

SMUČILA IM SE MARIONETSKA DRŽAVA Najjača zemlja Evropske unije povlači priznanje Kosova?!

- Ta ideja je brutalno minirana u domaćoj i međunarodnoj javnosti - rekao je.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

Drecun i dodao da Priština čini sve da se ona ne stavi ponovo na sto. On je kazao da se stiče utisak da EU želi da održi pokroviteljstvo nad dijalogom Beograda i Prištine i da je sastanak u Berlinu išao "paralelnim kolosekom".

- Administraciji u Briselu se to ne dopada i ona ne želi biti potisnuta u drugi plan - rekao je Drecun i dodao da Pariz i Berlin smatraju da dinamika mora da se prevaziđe i da proces pokrene sa "mrtve tačke".

DRAMATIČNO UPOZORENJE, SRBIJA MORA NEŠTO DA UČINI Zastava Velike Albanije vijori se kod Kopaonika! Uz pomoć NATO dobili deo naše teritorije!

LIČNO SAM SPREČIO PODELU KOSOVA! Haradinaj izrekao najgnusnije reči u svom životu: Uložio sam toliko energije i novca...

"NIJE SVE IZGUBLJENO, A IZGUBLJENO JE MNOGO" Šešelj otkrio kako bi zaustavio Albance da otkinu Kosovo od Srbije: Situacija bi se RADIKALNO PROMENILA!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi