"NIJE SVE IZGUBLJENO, A IZGUBLJENO JE MNOGO" Šešelj otkrio kako bi zaustavio Albance da otkinu Kosovo od Srbije: Situacija bi se RADIKALNO PROMENILA!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da bi država Srbija trebalo da uputi zvaničan poziv "prijateljskim zemljama" Rusiji i Kini da se uključe u sastav KFOR-a kako bi se ostvarila, kako je rekao, "bar neka ravnoteža".

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

"Nije sve izgubljeno, a izgubljeno je mnogo", kazao je Šešelj za Pink televiziju.

"Ja bih sada insistirao i uputio zvaničan poziv Ruskoj Federaciji i Kini da se uključe u sastav snaga KFOR-a na osnovu Rezolucije 1244. Te dve velike države imaju pravo na to, pogotovo jer su dve stalne članice Saveta bezbednosti UN. Ako bi došlo do toga ođednom bi se stvari radikalno izmenile", istakao je Šešelj sinoć u emisiji HitTvit.

Kosovo
Kosovo, Foto: Alo.rs

Šešelj je rekao i da mu nije jasan "Vučićev predlog razgraničenja", te da je on lično skloniji terminu "razdvajanje" dva entiteta - srpskog i albanskog, uz apsolutnu autonomiju za kosovske Albance.

"Dao bih Albancima sve osim nezavisne države. S tim da carinska politika, i čuvanje granice ostanu pod državnom kontrolom", precizirao je on.

Prema njegovim rečima, ako bi se na stolu našla podela Kosova kao predlog rešenja, potrebno je da podela bude baš "pola-pola", i da "ono što se desi na Kosovu mora biti primer za sve na Balkanu".

Kako kaže, na skupu u Berlinu 29. aprila, (predsednik) Vučić je prošao "toplog zeca".

"Sve u Berlinu je bilo pripremljeno da njega pregaze, međutim, na ispitu su pali predstavnici kosovskih Albanaca. Oni nisu bili dorasli situaciji. Ovo je bilo veoma opasno, jer je bilo planirano da se Vučić slomi", zaključio je Šešelj.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi