Nakon Grenelovog sastanka sa Vučićem, oglasio se Kurti, njegova poruka razbesneće i same Albance

Kurti je ocenio da je Vašingtonski sporazum postignut u velikoj žurbi i da u svom životu nije video toliko stvari na jednoj i po stranici

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti, Foto: EPA

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da se čini da je sporazum postignut 4. septembra u Vašingtonu dokazao ''da nema nikakve veze sa Kosovom i Srbijom''.

"Sporazum je sklopljen u izbornoj godini, taj sporazum sa dve vrste obaveza dvojice lidera sa samim sobom sa stanovišta emisara (Ričarda) Grenela, nije mnogo za dve države za koje mislimo da su Kosovo i Srbija, ali jeste za druge dve države: Mičigen i Ohajo, jer Albanaca ima u Mičigenu, a Srba u Ohaju", rekao je Kurti za televiziju KTV, aludirajući na američke savezne države gde republikanci i demokrate imaju izjednačen nivo podrške glasača.

Govoreći o vazdušnom saobraćaju Kurti je upitao "kako je moguće leteti na relaciji Priština-Beograd, Beograd-Priština, kada Srbija ne priznaje naše pasoše“?

Kurti je ocenio da je Vašingtonski sporazum postignut u velikoj žurbi i da u svom životu nije video toliko stvari na jednoj i po stranici, prenosi Kosovo onlajn.

''Ovaj tekst nalik na čorbu nije primenljiv. Ima izborni karakter. Pozdravljam priznanje od Izraela. Ovo bi trebalo iskoristiti za stvaranje što više mostova saradnje u svim aspektima. Ali priznanje Izraela moramo spasiti od dogovora sa Srbijom. Važno je da ovo priznanje od Izraela primimo i konkretizujemo u bilateralnoj saradnji, a ne uz tekst od 4. septembra, u kojem je Kosovo očigledno učinilo mnogo ustupaka Srbiji, a Srbija malo ustupaka SAD...'', rekao je, pored ostalog, Kurti.

Povezane vesti

 • Korisnik: Luka
  23/09/2020 - 17:08
  Kurti još si u politici zelenko,doživeti češ još puno neugodnih iznenađenja
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi