PUCA MU LED POD NOGAMA Albanska televizija ima detalje optužnice Tačija u kojima su podaci o kidnapovanju i ubijanju Srba

Albanska televizija "Top Kanal" objavila je danas delove predloga optužnice koje je Specijalni tužilac podneo protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija i nekih članova Generalštaba OVK, a ta televizija navodi i da poseduje kompletan dosije sa poverljivim spisima napisanih na više od 260 strana.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: Youtube/ RadioSlobodnaEvropa

To je prenela prištinska Gazeta ekspres navodeći da je curenje predloga optužnice protiv bivših lidera OVK dovelo do toga da su haški istražitelji ponovo došli u kancelarije udruženja veterana takozvanog OVK da bi zaplenili primljeni materijal.

Kako se navodi, Specijalizovano tužilaštvo je 24. juna ove godine podiglo optužnicu pred Specijalizovanim komorama Kosova protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, bivšeg predsednika parlamenta Kadrija Veselija i drugih osoba optuženih za "niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ilegalna ubistva, kidnapovanja, progon i mučenja".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi