Bombonjera - Velika Albanija
printskrin/9GAG

 

Bombonjera - Velika Albanija

printskrin/9GAG

Bombonjera - Velika Albanija, Foto: printskrin/9GAG

Cela Srbija danas traži bombonjeru u kojoj su poslastice poređane, ni manje ni više, nego u obliku Velike Albanije. 

Gnevni građani i novinari obilaze supermarkete, minimarkete, megamarkete, pretražuju rafove dućana i zaviruju u trafike. Pitaju se - gde nam je to plasiran slatkiš na kojem piše "Made in Kosovo" i još sa prikazom Velike Albanije.

Kosovo je deo Srbije! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 19.11.2019. 15:46 - 19.11.2019. 16:28 Haos u Prištini Edi Rama, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić * Albanski premijer Edi Rama na svom Fejsbuk profilu objavio video gde je Kosovo prikazano kao deo Srbije * Priština je pobesnela * Zbog reakcije Prištine, Rama je uklonio sporni detalj sa video snimka i zameni ga drugim Albanski premijer Edi Rama došao je pod udar medija u Prištini, kada je na svom Fejsbuk profilu objavio video klip u kome se prikazuje mapa na kojoj je Kosovo prikazano kao deo Srbije.

Društvene mreže vrve od sličica ove "slatke podvale", ali nigde nema dokaza da se oni stvarno i nalaze u Srbiji. Mnogi su obišli brojne novobeogradske i starogradske prodavnice, pozivali rodbinu i prijatelje da pretrkeljišu i one male, seoske prodavnice. Ali bombonjera s Kosova - nigde.

U međuvremenu, slatkiši su upalili alarme i u Nemanjinoj. Oglasio se ministar Rasim Ljajić. Kaže, nije poznat slučaj da u trgovinama u Srbiji postoje bombonjere koje su deklarisane natpisom - "Uvezeno sa Kosova", kako su to objavili pojedini mediji. Ni carinska, ni nadležne inspekcijske službe nemaju evidentirano da je takva roba legalnim kanalima ušla na teritoriju uže Srbije, uverava Ljajić.

Ali, ni prsti ne miruju, mora da negde postoji - gde ima dima, ima i vatre. Kad nema u marketu, ima na Google. Sporne bombonjere su pronađene u susednoj Hrvatskoj. Njima ne smeta Velika Albanija?!

Kada ukucate na sajtovima "Bombonjera u obliku velike Albanije" na albanskom jeziku, portali prenose vesti kolega iz Srbije. A onda je otkriveno da se ovaj slatkiš nalazi na meti kritika i podsmeha u nekim drugim državama.

BOMBONJERA

Umesto 28 čokoladica, dočekaće vas skromnih 14 

Ne, niko od Nemaca, Britanaca ili Španaca ne vidi problem oblika Velike Albanije, jer im tako nešto teško može pasti na pamet. Zapravo, oni vide samo da u ovoj bombonjeri postoji manjak, i to tako zapakovan da se ne vidi sve dok kutiju ne otvorite. A onda - razočaranje. Umesto 28 čokoladica, koliko bi bilo da je kutija puna, dočekaće vas skromnih 14.

"Expectation vs Reality", piše u komentaru na "9GAG".

Ovaj slatkiš dospeo je i do top lista proizvoda koji obmanjuju kupce izgledom pakovanja, pa je tako u jednom tekstu prokomentarisano "Morello, I Want 'More' Ello". Tako smo od Velike Albanije došli do toga da ovo više liči na veliku prevaru.

BONUS VIDEO:  Vučić o Beogradu na vodi, kako je san postao stvarnost.