Aljbin Kurti
EPA
Aljbin Kurti

EPA

Foto: EPA

Kurti je to napisao na svom Fejsbuk profilu nakon što je Grenel u intervjuu prištinskoj T7 sinoć rekao da ga je "odlazeći kosovski premijer direktno pogledao u oči i rekao da će ukinuti takse".

Sa Grenelom se, kaže, Kurti sreo dva puta i tvrdi da mu nijednom nije rekao da će takse ukinuti bez uvođenja reciprociteta.

Prvi put su se, kaže, sastali 9. oktobra prošle godine, a drugi put 23. januara 2020. u 10.30 u sedištu Pokreta Samoopredeljenje u Prištini.

Dodaje da su prvom susretu prisustvovali aktuelni vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Gljauk Konjufca, a na drugom su bili Konjufca i Fitore Pacoli-Dalipi.

"Oba puta Grenela sam pogledao u oči, ali, nikada nisam rekao da ćemo ukinuti takse od sto odsto, bez reciprociteta", napisao je Kurti.

Pročitajte još: "Kurti me pogledao direktno u oči i rekao mi da će ukinuti taksu, nova vlada da uradi to što pre": Grenel otkrio detalje razgovora sa odlazećim premijerom

Naveo je i da je "pohvalna i ohrabrujuća" večerašnja eksplicitna izjava ambasadora Grenela protiv planova za razmenu teritorija".

Komentari (1)

Miodrag iz Peći

28.03.2020 22:28

Karakteristikama svih albanskih političara sa KiM je da na sastancima sa Amerikancima šene i puze a posle sastanka se junače. U svakom slučaju žele da dobiju u vremenu pa čak u političke svrhe koriste pandemiju. Naći će Ameri nekog kooperativnog Albanaca, postaviti ga na vlasti i dati mu da potpiše konačno rešenje.