Ovaj Albanac je jedini danas glasao PROTIV, šokiraćete se kada vidite ZAŠTO!

Tanjug; D.K. | Kosovsko pitanje 2019-08-22 13:51:08 2019-08-22 13:51:08

Milijaim Zeka, poslanik Inicijative za Kosovo u kosovskom parlamentu, koji je danas raspušten, jedini je glasao protiv takve odluke.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Zeka je, prenosi prištinska Bota sot, rekao da je glasanjem protiv raspuštanja skupštine izrazio svoj protest protiv svih koji su, kako kaže, doveli Kosovo u stanje u kojem je sada.

“Otvorite oči, um, dušu i znaćete kako da glasate. Ne prodajte svoj glas za 20-50 evra. Ne glasajte protiv budućnosti vaše dece", rekao je Zeka neposredno uoči početka sednice.

Opisujući trenutnu situaciju na tzv. Kosovu, Zeka kaže da su građani primorani da se leče u Skoplju, Turskoj ili Beogradu, jer na kosovskoj teritoriji nema bolnica.

„Ovo je oblik mog protesta. Jer, kada je cela koalicija bojkotovala svaku sednicu, ja sam bio prisutan. Bio sam među odgovornim poslanicima. Bio sam dijamant u Skupštini", rekao je Zeka.

Precizira da je njegov glas protiv, zapravo glas protiv linča i protiv onih koji lažu.

Prema njegovim rečima, vladu Ramuša Haradinaja nije srušio Specijalni sud, već lider DPK, Kadri Veselji, svojim intervjuom iz studija Glasa Amerike u Vašingtonu.

Optuživši odlazeću vlast da gleda samo lične interese i da pljačka građane, Zeka kaže da se “nad grobom svog oca zakleo” da neće ulaziti u predizborne koalicije, bez obzira na cenu koju će Priština platiti, kada je reč o evroatlantskim integracijama.

- Garantujem građanima da sam jedan od onih koji mogu da se kreću bez telohranitelja i da mi pritom niko ne može prići, uprti prst u mene i reći "ovo je lopov" - rekao je Zeka.

BONUS VIDEO:

 

Expand player
Pogledajte više