Ardijan Klosi
Printscreen youtube

 

Ardijan Klosi

Printscreen youtube

Ardijan Klosi, Foto: Printscreen youtube

Ardijan Klosi, albanski pisac, publicista, albanolog, prevodilac i novinar, izazvao je svojevremeno pravu buru na televiziji kada je u jednoj emisiji otkrio šokantne podatke o poreklu Đurađa Kastriota Skenderbega, plemića i "albanskog" nacionalnog junaka, koji je predvodio ustanak protiv Otomanskog carstva!

"VUČIĆU IMATE SAMO JEDNU ŠANSU" Pacoli uputio otvorene pretnje: Kosovo je rođena država i tu nema nazad!

Pokojni Klosi je tada u naučnoj TV emisiji, koja je izazvala pravu buru, izneo za Albance šokantne podatke o Skenderbegu – da ga je rodila majka Vojislava iz ugledne srpske plemićke porodice Branković, ali i da mu je i otac možda Srbin – po imenu Ivan ili Jovan! Međutim, Klosi je tada naveo da to nije potpuno utvrđeno jer bi mu otac lako mogao biti i Albanac i Bugarin.

OTKRIVENA ZAVERA! Stupa na snagu plan za rušenje Srbije i Vučića!

To argumentuje proučavanjem starih spisa prema kojima su deci u to vreme na tom području davana vizantijska imena poput Konstantina ili Đerđa…

Klosi je bio izuzetno školovan čovek, diplomirao je albansku književnost u Tirani, doktorirao je nemačku književnost na Univerzitetu u Insbruku.

Potiče iz ugledne porodice, otac mu je bio ministar pravde za vreme Envera Hodže. Bio je oženjen Nemicom Jutom, fotografkinjom, i otac dve ćerke. Izvršio je samoubistvo u aprilu 2012. godine, u 54. godini. U toku bogate karijere bio je i direktor albanske nacionalne televizije.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi