Bedžet Pacoli
EU
Bedžet Pacoli

EU

Bedžet Pacoli, Foto: EU

* Bedžet Pacoli, finansijer kosovske nezavisnosti, otkrio je svoj podli plan o otimanju dela Srbije i pripajanju Raške oblasti nepriznatoj državi Kosovo

* Otimanje dela teritorije Srbije pravda stvaranjem takozvane slobodne ekonomske zone.

* Prema njegovim rečima, to bi bio poseban ekonomski prostor koji bi bio poveren nekoj svetskoj menadžerskoj firmi, uz finansijsku pomoć EU

Drugim rečima, delovima Srbije upravljali bi stranci!

Ovo nije prvi put da Bedžet Pacoli javno iznosi takve planove, isto je uradio i krajem prošle godine, kada je precizirao da od Srbije želi da otme 2.000 hektara zemljišta.

- Srbija obavezno treba da uloži jedan deo Sandžaka radi dugoročnog pomirenja. Na taj način bi se stvorila slobodna ekonomska zona kojom bi upravljali menadžeri iz inostranstva - rekao je Pacoli, koji je dodao da tu ideju razrađuje godinama.

Pročitajte još:

 

Iza tog plana krije se Pacolijeva želja da stvori veliku Albaniju, a ne neku slobodnu ekonomsku zonu. Na taj način Priština pokazuje da ne odustaje od svog sna.

Bedžet Pacoli

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Bedžet Pacoli, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

- Nije prvi put da se Pacoli eksponira na ovako neprimeren i nediplomatski način. On zaboravlja da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova i Metohije i da je zato nemoguće razgovarati o prekograničnim i bescarinskim zonama. Takve zone su uvek dobrodošle, ali ne u ovakvim uslovima, i samo sa državama koje Srbija priznaje - smatra istoričar Salih Selimović iz Sjenice.

On kaže da se prištinsko rukovodstvo zalaže za stvaranje velike Albanije.

- Sve više se u poslednje vreme potencira velikoalbanska ideja i to je problem. Reč je o starom-novom projektu stvaranja velike Albanije, koja bi obuhvatala i najveći deo nekadašnjeg novopazarskog sandžaka. Rukovodstvo u Prištini se otvoreno zalaže za realizaciju tog projekta - smatra Selimović.

Albanija navijači EP

Profimedia

Albanija, Foto: Profimedia

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Komentari (1)

sara

05.11.2019 11:09

Šta ova grdosija i nakaza hoće!!!!. Može to da predloži u matičnoj zemlji Albaniji, a ne u Srbiji!!!.