Metju Palmer
Printscreen
Metju Palmer

Printscreen

Metju Palmer, Foto: Printscreen

Nakon sastanka Metjua Palmera sa Nenadom Rasićem i Slobodanom Petrovićem otkriven je scenario koji stupa na snagu, a sve je u izjavi za prištinske medije potvrdio upravo Đilasov i Kurtijev saradnik Nenad Rašić.

POČELA SEDNICA O KOSOVU! Svetske sile slušaju laži Prištine! (PRENOS UŽIVO)

Nakon što su se u srdačnoj atmosferi sastali Aljbin Kurti i Nenad Rašić pre dve nedelje, sinoć se dogodio i susret u restoranu kojem su pristustvovali Đilasovi saradnici sa Kosova i Metohije Slobodan Petrović i Nenad Rašić, a na kojem su razgovarali sa predstavnikom Stejt Dipartmenta za Balkan, Metjuom Palmerom.

"SVI TREBA DA DAJU OSTAVKE" Ljimaj pobesneo, ne može da se pomiri sa sudbinom, napao i Srbiju: Krijumčarili su koverte sa glasovima!

I dok se Petrović samo pohvalio fotografijom iz kafane, Rašić je bio mnogo jasniji i rekao da je na sastanku bilo reči o planu Aljbina Kurtija da se u pregovore oko sudbine KiM uključe "autentični predstavnici Srba sa KiM", kako bi oni odlučivali o svojoj sudbini. Iako je jasno da su autentični predstavnici Srba sa KiM upravo oni koje je izglasao narod nepodeljenim poverenjem, a to su članovi Srpske liste i iako je Srpska lista jasno podržala drzavni vrh Srbije u razgovorima, jasno je da Rašić zapravo govori u ime Kurtija, koji je jasno rekao da su za njega jedini autentični Srbi oni koji priznaju jedinstveno i nezavisno Kosovo, a to su Rašić, Petrović i Rada Trajković, koja je predstavnik Dragan Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića za KiM i koja je upravo u Savezu za Srbiju promovisana u glavnu snagu “autentičnih Srba” na KiM.

Kurtijev plan, koji na terenu srprovode Rašić i Petrović uz vođstvo Đilasove saradnice Rade Trajković, jeste da se država Srbija i predsednik Vučić potpuno eliminišu iz razgovora, a da oni, kao Kurtijevi lojalni Srbi, budu ti koji će o svemu odlučivati i koji će omogućiti plan Prištine da se potpuno zaokruži priča o celovitom, nezavisnom i međunarodno priznatom Kosovu.

Očigledno je da Kurti u ovom poslu nije sam, da ima podršku nekih međunarodnih struktura i otud je jasno njegovo insistiranje da i u novoj vladi u Prištini budu njemu lojalni Srbi, poput Rašića.

PALMER DANAS U PRIŠTINI Dolazi po specijalnom zadatku. Ostaje nepoznato sa kim se sastaje. Njegov dolazak obavijen velom tajne?!

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi