Tim Džuda
print screen YouTube
Tim Džuda

print screen YouTube

Foto: print screen YouTube

Politika je rat, ali drugim sredstvima, rekao je aktuelni kosovski premijer Aljbin Kurti, navodeći da će nastaviti svoju političku bitku, bez obzira što je Skupština Kosova izglasala nepoverenje vladi koju predvodi, prenosi Koha.

Govoreći o kritikama koje o njemu govori kosovska opozicija a odnose se na pristup koji ima prema Americi, Kurti kaže da to nije bila njegova namera.

"Optužen sam da sam protiv Amerike, jer se u ovom trenutku nisam složio sa Grenelom. Sa Grenelom sam se složio da je potreban sporazum sa Srbijom, ali ne i o sadržaju sporazuma. Nisam smatrao da će ta razlika biti od velike važnosti, ali tako se ispostavilo ", rekao je Kurti.

Aljbin Kurti

EPA

Foto: EPA

Prema časopisu, čini se da su Amerikanci ohrabrili "prijatelje na Kosovu", uključujući predsednika Kosova Hašima Tačija, da doprinesu padu vlade.

"Tači se svakodnevno ponaša kao jedan od lidera opozicije. Svaki dan pronalazi razloge da me napadne ", rekao je za prestižni britanski magazin.

"Politika je bitka i ja sam nepokolebljiv. Znate kako se kaže - rat je nastavak politike drugim sredstvima. Za mene važi da je 'politika rat, ali drugim sredstvima'’", rekao je Kurti.