Udarna vest, Kosovo
Alo.rs
Udarna vest, Kosovo

Alo.rs

Udarna vest, Kosovo, Foto: Alo.rs

 

* Tramp odredio krajnji rok

* Rešenje Kosova je ključni adut pred američke izbore

* Ovaj scenario uključuje podelu Kosova

 

Američki predsednik Donald Tramp odredio 25. avgust iduće godine kao krajnji rok za rešenje kosovskog pitanja i navodi da ono uključuje i dogovor o razgraničenju.

Krajnji rok za stavljanje tačke na kosovski čvor je 25. avgust sledeće godine, dva meseca pred predsedničke izbore u Americi (u novembru), kada će se Donald Tramp boriti za još jedan mandat u Beloj kući.

Profesor Trifković otkrio kako je Zaev preživeo na vlasti, jedna od najvećih afera ga NIJE NI DOTAKLA!

AUTOR: TV Happy; D.K. DATUM I VREME: 14.08.2019. 12:33 Gost jutarnjeg programa Hepi televizije bio je prof. dr Srđa Trifković, koji je naglasio da će Zaev ostati na vlasti sve dok bude potreban Zapadu i dok se ne pronađe njegova adekvatna zamena.

Trampu u kampanji mnogo znači svaka veća pobeda na spoljno-političkom planu, pa je "jasno da bi rešavanje kosovskog pitanja, što u viziji američkog predsednika znači podela Kosova, bilo idealan scenario".

Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

- Tramp po pitanju tzv. Kosova ima najveće poverenje u Džona Boltona, koji najviše gura ideju o razgraničenju i on je taj koji bi trebalo da priču zaokruži u narednom periodu. Planirao je da sve reši najkasnije u prvoj polovini sledeće godine, međutim, ostavka Haradinaja i skoro, pa izvesni izbori malo je prolongiralo stvar - tvrdi neimenovani izvor iz diplomatskih krugova.

Srbija više NEMA IZBORA!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 13:37 - 13.08.2019. 14:47 Marko Đurić je svoje obraćanje započeo konstatacijom da će Srbija i dalje svoju politiku prema Kosovou i Metohiji voditi u sopstvenom interesu. Kosovo, Foto: printscreen Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić održava vanrednu konferenciju za novinare.

Potpredsednik parlamenta i jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković kaže da je avgust sledeće godine definitivno krajnji rok, ali do rešenja bi moglo da dođe i pre.

Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

- Problem je što privremene institucije na KiM neće biti konstituisane do kraja godine. Separatisti na KiM računaju da će dobiti na vremenu i da će u SAD pobediti kandidat demokrata, što bi im dalo veći manevarski prostor. Nama bi najviše odgovarao novi Trampov mandat. Vreme do izbora u SAD treba iskoristiti za žestoku ofanzivu i stalnu komunikaciju sa Boltonom, ali i sa Rikerom, Berklijem i ljudima iz Stejt departmenta.

BOCAN-HARČENKO RAZOTKRIO PRLJAVE PLANOVE ZEMALJA "KVINTE" Zapad nastoji da još jednom okrivi Beograd, a evo i zašto! Dijalog sa Prištinom moguć je samo na JEDAN NAČIN!

Dolazak Boltona u Beograd i Prištinu biće znak da je rešenje postignuto i da su ostale još samo sitnice. On neće dolaziti dok niži činovnici Stejt departmenta i ambasadori to ne završe.

 

BONUS VIDEO: Helikopter na Novom Beogradu

 

Komentari (2)

Miloje

15.08.2019 08:47

On moze u Americi da donosi odluke i ultimatume. Ovde ne.

Bojan

15.08.2019 18:29

Moramo da tražimo Štrpce, Brezovici i Peć pored Kosovske Mitrovice.