Privođenje na Gazimestanu, Vidovdan 2020. Kosovska policija
printscreen
Privođenje na Gazimestanu, Vidovdan 2020. Kosovska policija

printscreen

Privođenje na Gazimestanu, Vidovdan 2020. Kosovska policija, Foto: printscreen

Na izlasku iz spomen kompleksa dvojica 20-godišnjaka iz Lapljeg Sela, Vojslav Simić i Stefan Trajković, privredeni su zbog nošenja zastave.

Posle toga, došlo je do incidenta, specijalne jedinice policije su ih privele, a kasnije na magistralnom putu ka Prištini, oslobodile.

"Kada smo krenuli kući, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola“, naveo je Trajković.

"Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela", rekao je Trajković.

On je naveo da nemaju vidljive povrede i da su nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni na hirurgiju. "Pregledala me je doktorka, osećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, videćemo sada šta će nam reći na hirurgiji", zaključio je Trajković.

 

 

Komentari (2)

Dejan

28.06.2020 18:22

Gde ste sad internet junaci da branite braću na gazimestanu,i da pokažete svima to sto pričate?!

branka met

28.06.2020 19:01

Samo nesigurni i besni gubitnici imaju strah od zastave i obeležavanja istorijskih datuma. To što su prebili dva nesrećna mladića, što je užasno, neće promeniti istoriju niti značaj Gazimestana. Očigledno da ograničenost, neobrazovanost i sve manja podrška ničim utemeljene ideje odvajanja od Srbije tzv vlastodržaca na Kosovu i Metohija čini ih sve nervoznijim.