Srpsko groblje u Lipljanu
youtube/tvk3
Srpsko groblje u Lipljanu

youtube/tvk3

Srpsko groblje u Lipljanu, Foto: youtube/tvk3

 

* Uništili više od 20 grobova naše braće i sestara

* Čeka se reakcija policije

* Ovog puta su ušli dublje u groblje

Kako prenosi Radiotelevizija Gračanica, to groblje je, od preuzimanja ingerencija međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, više puta bilo na meti vandala.

"VIŠE NE ZNAJU GDE UDARAJU" "Rekli su im: Ukinite takse, a mi ćemo da obezbedimo da se ukinu vize, na šta je Haradinaj odgovorio..."

"Pozvali smo policiju, to smo jedino mogli, i evo i sami možete da vidite šta je ovde urađeno. Dešavalo se i ranije, rušili su spomenike koji su bliže putu. Ovog puta su ušli dublje u groblje, da se valjda ne vidi, ne primeti, i porušili su preko 20 spomen ploča, a na jednoj ploči su izvršili i nuždu", rekao je predsednik srpske zajednice u Lipljanu Jovica Mirić.

 

Groblje u Lipljanu

printskrin

Groblje u Lipljanu, Foto: printskrin

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović najoštrije je osudio rušenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Lipljanu, a nadležne organe je pozvao da sprovedu detaljnu istragu i da pronađu odgovorne.

- Zahtevam hitnu reakciju nadležnih policijskih i pravosudnih organa, pronalaženje počinilaca i najstrožije kažnjavanje - naveo je Popović koji će sutra obići ovo pravoslavno groblje, a zatim će razgovarati sa Srbima u Lipljanu.

PACOLI ŠALJE ZAHTEV PRED GENERALNU SKUPŠTINU! Albanci ponovo pokušavaju, prvi put smo ih slomili, ali sada imaju pomoć JOŠ JEDNE SILE!

 

Preostali Srbi u Lipljanu ovo nedelo tumače kao direktnu poruku da nisu poželjni u ovom gradu. Oni su pozvali Kosovsku policiju da što pre pronađe počinioce.

- Šta mi Srbi koji ovde živimo, još možemo da očekujemo, ako im i naši mrtvi smetaju. Ovo je poruka da ne žele suživot sa nama, da nema budućnosti ovde za nas - istako je meštanin Zoran Radić.