PRIŠTINSKA TELEVIZIJA UPRAVO JAVILA! Haradinaj kreće tačno u 12.30!

Kabinet nije hteo da komentariše detalje

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

*19. jula podneo ostavku na funkciju

*Ide u Hag u svojstvu osumnjičenog

*Planira da ponovo bude kandidat za premijera

 

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, u Hag će otputovati danas u 12.30, piše prištinski Expres.

Pozivajući se na izvore prištinskog aerodroma, Haradinaj će iz Prištine najpre otputovati u Beč, a onda nastaviti ka Hagu.

Navodi se da njegov kabinet nije hteo da komentariše detalje Haradinajevog puta u Hag.

Haradinaj je za prištinsku T7 televiziju potvrdio da će danas otputovati u Hag, gde će u Specijalnom sudu biti saslušan kao osumnjičeni.

Specijalni sud za zločine tzv. OVK formiran je 3. avgusta 2015. na snovu izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija s ciljem da istraži i procesuira bivse pripadnike tzv. OVK, koji su čini zločine nad Srbima, nealbancima, ali i lojalnim Albancima.

"KOSOVO TREBA DA UĐE U UN" Posle Haradinaja, i drugi visoki funkcioneri lažne države zahvaljuju Jeremiću i Đilasu! (FOTO)

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao obični građanin, a ne kao premijer.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

U jučerašnjoj pisanoj ostavci nadležnim institucijama, međutim, Haradinaj je tražio raspisivanje vanrednih izbora i saopštio da će na poziciji premijera vlade u ostavci privremenih prištinskih institucija ostati do izbora nove vlade.

Takođe, rekao je da će njegova Alijansa za budućnost Kosova učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima, a da će on ponovo biti kandidat za premijera.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi