Ramuš Haradinaj
AP
Ramuš Haradinaj

AP

Ramuš Haradinaj, Foto: AP

* Ramuš Haradinaj podneo ostavku

* Biće saslušan u specijalnom sudu za zločine

* Haradinaj je naglasio tada da odgovornost sada prelazi na (tzv.) predsednika Hašima Tačija

Biće saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

UDARNA VEST U PRIŠTINSKIM MEDIJIMA! Otkriveno šta se krije iza OSTAVKE Ramuša Haradinaja!

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gde će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

- Da, sutra putujem u Hag- rekao je kratko Haradinaj, prenela je sinoć prištinska Gazeta Expres.

RAMUŠ HARADINAJ PRED ODLAZAK U HAG REKAO KOJI JE DATUM ZA NJEGA NAJVAŽNIJI "Veliko hvala Jeremiću i Đilasu za našu nezavisnost!"

On je ocenio da je ostavku na premijersku funkciju podneo jer bi bio "loš presedan" kada bi se "šef vlade jedne države isporučio" Hagu.

HARADINAJ SE OTEO KONTROLI Otkriveno ko mu je dao zeleno svetlo da takse "gura" mesecima! Jednim potezom i njega su iznenadili

Kako je rekao, smatra da bi time bio ugrožen "suverenitet Kosova" i dodao je da "on to ne bi uradio Kosovu", jer bi to bio dokaz da je "Kosovo ranjivo".

Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

Podsetimo, Ramuš Haradinaj je podneo ostavku 19. jula, zbog kako je naveo poziva u Hag. Haradinaj je naglasio tada da odgovornost sada prelazi na (tzv.) predsednika Hašima Tačija koji treba da počne konsultacije i odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora.

VESELJI RAZBESNEO ALBANCE?! Haradinaj podneo ostavku, a njega samo jedno zanima! Evo šta mu se sada VRZMA PO GLAVI!

- Podnosim neopozivu ostavku na položaj premijera Republike Kosovo i želim da vam zahvalim na vašem poverenju i podršci. Razlog za ovu odluku je da sam pozvan da se pojavim na saslušanju iz specijalizovanih haških komora kao osumnjičeni. Vlade i vlast su međusobno zamenjive, mi živimo u demokratiji, čast premijera i države mora biti očuvana i ja nikada neću pokleknuti. U Hag idem kao Ramuš Haradinaj - prenela je prištinska Bota sot.

List podseća da je ovo drugi put da Haradinaj podnosi ostavku na premijersku funkciju kao osumnjičeni za ratne zločine.

Prvi put je ostavku podneo na mesto premijera nakon što je od Haškog suda 2005. optužen za ratne zločine nad nealbancima i civilima.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!