"KOSOVO TREBA DA UĐE U UN" Posle Haradinaja, i drugi visoki funkcioneri lažne države zahvaljuju Jeremiću i Đilasu! (FOTO)

Tzv. premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj podsetio je pred odlazak u Hag koji je datum za njega najvažniji i time direktno ukazao na srpske političare koji su doprineli nezavisnosti Kosova.

Dragan Đilas, Vuk Jeremić
Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Foto: Alo!/Dejan Briza

K- Jedan od najvažnijih datuma državnosti Kosova je i 22. jul 2010, kada je Međunarodni sud pravde proglasio presudu da je nezavisnost Kosova legitimna i pravedna i da nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Ova istorijska odluka za zemlju potvrdila je temelje naše nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Slučajno, dan pre presude MSP, 21. jula, pozvan sam u Hag u drugom sudskom procesu. Danas, kada ponovo idem u Hag, na ovu devetu godišnjicu, Kosovo je jače nego ikada, kao nezavisna, suverena, demokratska, jedinstvena, nerazdvojna i posvećena država na evroatlantskom putu - napisao je Haradinaj uoči samog odlaska u Hag i tako, na neki način, zahvalio Đilasu i Jeremiću.

Enver Hodžaj
Enver Hodžaj, Foto: Twitter printscreen

Nakon Haradinaja, to je učinio i njegov zamenik Enver Hodžaj i istakao kako bi tzv. Kosovo trebalo da postane članica UN.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi